Criza a înjumătăţit numărul şoferilor care parchează neregulamentar în Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Zalău sunt ridicate, în medie, cinci maşini pe zi, faţă de 10 - 15 înainte de criză. Responsabile pentru această situaţie sunt şi taxele piperate pentru şoferii contravenienţi care vor să-şi recupereze maşinile, taxele ce pornesc de la 200 de lei plus TVA

Numărul şoferilor care parchează neregulamentar în Zalău a scăzut în ultima perioadă la jumătate faţă de acceaşi perioadă a anului trecut - spune Florin Fizeşan, administratorul firmei care s eocupă cu ridicarea maşinilor parcate pe trotuare. Fizeşan crede că că responsabilă pentru această scădere a şoferilor contravenienţi este criza, care a făcut ca mulţi zălăuani să renunţe la a mai merge zilnic cu maşina, dar şi amenzile destul de mari.

200 de lei plus TVA, taxa pentru recuperarea maşinii

Dacă ai ghinionul să ţi se ridice maşina, taxa pe care o ai de plătit pentru a-ţi recupera automobilul este de 200 de lei plus TVA, la care se adaugă câte 10 lei, tot plus TVA, pentru fiecare oră petrecută de maşină în pacul de la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", unde sunt duse maşinile ridicate de firma amintită. Dacă proprietarul îşi lasă acolo maşina o zi, la cei 200 de lei plus TVA, se mai adaugă, astfel,  încă 240 de lei. Plus TVA. Ceva mai "câştigaţi" sunt şoferii care ajung la maşină înainte ca reprezentanţii firmei de ridicări auto să fi pornit de pe loc. Taxa se reduce în acest caz la jumătate, adică la 100 de lei plus TVA.

„Înainte, când taxa era de 80 de lei, erau şoferi care îmi spuneau în faţă că pentru banii ăştia îşi parchează maşinile unde vor", spune administratorul. Atunci, se ridicau până la 15 maşini pe zi. Acum, numărul lor a scăzut, în medie, la 5 pe zi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite