Crezi că ai talent? Vino la preselecţia pentru trupa de teatru a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florica Pop şi Daniel Săuca au prezentat programul Zilei Teatrului la Zalău
Florica Pop şi Daniel Săuca au prezentat programul Zilei Teatrului la Zalău

Zălăuanii cu vârste de peste 18 ani sunt aşteptaţi duminică, 25 martie, în sala "Porolissum" a Consiliului Judeţean Sălaj pentru a participa la preselecţia organizată acolo de Biblioteca Judeţeană, care vrea să pună bazele unei trupe de teatru de amatori.

Lipsa unui teatru profesionist în Zalău va fi suplinită duminică printr-o zi dedicată în exclusivitate artei dramatice. În organizarea Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu” şi a Centrului de Cultură Sălaj, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean vor avea loc, de la ora 14.00, mai multe reprezentaţii teatrale, reunite într-o zi specială dedicată teatrului la Zalău. Primii vor fi tinerii din trupa "Eos", ce activează în cadrul Bibliotecii Judeţene. Ei vor face o repetiţie cu public la piesa "Justiţie", de Ion Luca Caragiale. Potrivit informaţiilor furnizate de Florica Pop, directorul bibliotecii, vor urma studenţii de la Universitatea "Vasile Goldiş", cu piesa "Five o`clock".

Profesioniştii intră în scenă de la ora 16.00, când actorii Teatrului Ararat din Baia Mare vor prezenta "Viaţa... ca o paradă", în regia lui Claudiu Pintican. De la ora 18.00, un "greu" a Naţionalului clujean va aduce în faţa publicului zălăuanmonodrama lui Vlad Zografi "Sărută-mă!". Este vorba despre actorul Emanuel Petran, sălăjean la orgine (s-a născut în Surduc), care va juca într-o piesă regizată de un alt sălăjean - Victor Olăhuţ, cu o scenografie asigurată de Ioana Olăhuţ.

"Am ales aceste piese tip "studio" şi pentru ca spectatorii să fie mai aproape de artişti, dar şi pentru că, din păcate, este foarte puţin probabil ca astăzi să umplem sala mare a Casei de Cultură", a explicat Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură.

Un moment aparte în cadrul zilei de duminică va fi selecţia pentru o trupă de teatru de amatori, la care sunt invitaţi să participe toţi zălăuanii care simt că au chemare dar mai ales talent pentru arta dramatică. "Ar fi bine dacă ar avea pregătit un text din Caragiale, dar nu va fi nicio problemă dacă nu vor avea nimic pregătit. Tinerii noştri din trupa Eos îi va ajuta să se pregătească", explică Florca Pop. Potrivit directorului, iniţiativa înfiinţării unei trupe de teatru de amatori este susţinută şi de Centrul de Cultură şi va beneficia şi de ajutorul regizorului băimărean Claudiu Pintican.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite