Creşte preţul de producţie a energiei termice pentru populaţie. Vezi cu cât va fi facturată gigacaloria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul facturat către populaţie rămâne neschimbat
Preţul facturat către populaţie rămâne neschimbat

Primăria Zalău vrea să majoreze preţul de producţie a energiei termice în sistem centralizat destinată populaţiei, dar şi agenţilor economici. Majorarea va fi supusă aprobării consilierilor locali municipali în şedinţa de luni, 15 octombrie.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru populaţie, preţul local la care Uzina Electrică obţine energia termică ar urma să crească de la 320,59 lei pe gigacalorie cu TVA, cât este acum, la 335,44 lei. În cazul energiei termice furnizate agenţilor economici, preţul de producţie ar urma să crească de la 258,54 de lei fără TVA pe gigacalorie, la 270,52 de lei.

Concomitent cu această majorare, municipalitatea propune şi creşterea valorii subvenţiei acordate de la bugetul local pentru producerea gigacaloriei, de la 366,97 lei pe gigacalorie, la 381,82 de lei. Măsura este justificată de intenţia primăriei de a menţine la 170 de lei preţul de facturare a gigacaloriei către populaţie.

Majorarea ar urma să se aplice, teoretic, de luni, 15 octombrie, dată la care începe, în mod oficial, sezonul de încălzire (asta dacă nu s-au înregistrat mai devreme, timp de trei zile consecutiv, între orele 6.00 seara şi 6.00 dimineaţa, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai puţin). La Zalău, însă, cel mai probabil asta nu se va întâmpla chiar de luni, întrucât nu au fost finalizate încă toate demersurile de predare a activităţii de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic de către E-Star la Uzina Electrică.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite