Crăciun fără „bani de porc“ pentru angajaţii primăriilor de oraşe din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca şi ceilalţi angajaţi ai Primăriei Zalău, nici Angela Şimonca nu va lua vreo primă de sărbători.
Ca şi ceilalţi angajaţi ai Primăriei Zalău, nici Angela Şimonca nu va lua vreo primă de sărbători.

Funcţionarii primăriilor de oraşele sălăjene susţin că nu vor avea ce pune pe masă de sărbători.Anul trecut, angajaţii primăriilor Şimleu, Jibou şi Cehu Silvaniei au primit prime de Crăciun de până la 300 de lei. La Zalău nu s-au acordat prime nici anul trecut.

Pe lângă tăierile salariale de 25 la sută şi eliminarea unor sporuri, bugetarii nu vor primi în acest an nici tradiţionalele prime de Crăciun. Anul trecut, angajaţii primăriilor din oraşele Sălajului au primit bonuri valorice a căror valoare oscila între 100 şi 300 de lei sau premii în bani. Anul acesta însă funcţionarii nu vor mai primi nici un leu, chiar dacă chiar primarii spun că mulţi dintre angajaţii lor ar merita.

Pe de altă parte, funcţionarii spun că aşteaptă sărbătorile cu tristeţe şi că acesta va fi cel mai sărac Crăciun din ultimii ani.

Primarii le plâng de milă propriilor angajaţi

Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, spune că nu poate să-i ajute pe angajaţi, deoarece Guvernul a interzis acordarea de prime. „Aş fi vrut să-i motivez pe angajaţi. Măcar pe unii dintre ei, care au avut performanţe în acest an. Din păcate, funcţionarii noştri rămân fără prime de Crăciun, pentru al doilea an consecutiv”, explică primarul Radu Căpîlnaşiu.

Fără „bani de porc” vor rămâne şi angajaţii autorităţilor locale din Şimleu, Cehu şi Jibou. Spre deosebire de colegii lor din Zalău, funcţionarii celorlalte primării au primit anul trecut tichete cadou în preajma sărbătorilor de iarnă. Cele mai consistente prime au ajuns la Jibou, unde angajaţii primăriei au primit tichete în valoare de 300 de lei, în timp ce la Şimleu şi Cehu Silvaniei bonusurile de Crăciun, tot în tichete cadou, au fost de 200 de lei.

Nu ştiu ce voi pune pe masă de sărbători

Angela Şimonca este consilier în cadrul Biroului Tehnologia Informaţiei din Primăria Zalău. Are studii superioare şi masterat şi opt ani de vechime, dar salariul ei lunar nu depăşeşte 550 de lei.

„După tăierea de 25 la sută am ajuns să câştig 549 de lei pe lună. Din banii ăştia trebuie să plătesc cheltuielile, iar pe timp de iarnă facturile la gaz, curent şi apă depăşesc 300 de lei. Mai am de plătit o rată de 50 de lei, deci îmi mai rămân 200 de lei pe lună pentru celelalte cheltuieli. E  imposibil să te descurci în asemenea condiţii. Nu-mi ajung banii de la o lună la alta, aşa că nici nu poate fi vorba de haine noi sau cadouri de sărbători. Dacă nu m-ar ajuta părinţii, care stau la ţară, probabil că n-aş avea ce pune pe masă de Crăciun”, afirmă Angela Şimonca.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite