Corupţia din Poliţie, combătută cu pliante. Vezi ce sfaturi au primit şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au împărţi astăzi pliante şoferilor
Poliţiştii au împărţi astăzi pliante şoferilor

Şoferii care au trecut astăzi prin centrul Zalăului au fost opriţi în trafic de lucrătorii Serviciului de Circulaţie Rutieră din cadrul IPJ Sălaj . Nu au fost opriţi pentru că ar fi făcut vreo prostie, ci pentru a primi pliante prin care sunt sfătuiţi să nu dea şpagă poliţiştilor.

Acţiunea face parte dintr-o campanie demarată anul acesta de Poliţia Română şi i-a avut astăzi în prim-plan pe şoferi. "Vrem să-i sensibilizăm să vină către noi şi să sesizeze orice faptă de corupţie, dar şi să conştientizeze că darea de mită este la fel de gravă ca şi luarea de mită", explică scopul acestei acţiuni Carmen Leşuţan, ofiţer de prevenire în cadrul Biroului Judeţean Anticorupţie Sălaj.

Pliantul oferit şoferilor îi învaţă şi ce să facă dacă sunt opriţi în trafic de poliţişti. Astfel, şoferii sunt sfătuiţi să aibă la ei documentele indiferent cât de scurt este drumul de parcurs; să se conformeze imediat semnelor de oprire făcute de poliţist; să nu coboare din maşină atunci când sunt opriţi şi să îşi ţină mâinile pe volan; să evite discuţiile în contradictoriu cu poliţiştii; să nu încerce să se justifice sau să influenţeze poliţistul, pentru că îşi pot agrava astfel situaţia; şi să semenze procesul de contravenţie. "Prin asta confirmaţi primirea unei copii a documentului şi nu faptul că vă recunoaşteţi vinovăţia. Această copie vă este absolut necesară în cazul în care doriţi să contestaţi sancţiunea aplicată", se precizează în document.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite