Zeci de copii s-au accidentat la săniuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada care a căzut în weekend a adus sălăjenilor nu numai bucurie ci şi multe probleme. 91 de persoane au ajuns la spital cu plăgi, fracturi, traumatisme şi contuzii, multe dintre ele cauzate de trotuarele alunecoase. printre ele s-a numărat şi un copil de numai trei ani, accidentat la săniuş.

Numărul sălăjenilor care au ajuns în weekend la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean cu plăgi, traumatisme, entorse şi alte probleme cauzate în special de căzături s-a dublat faţă se weekend-ul precedent, medicii din UPU tratând nu mai puţin de 91 de astfel de cazuri. Printre acestea, şi un copil de trei ani din Zalău, care s-a accidentat ieri la săniuş, alegându-se, însă, cu traumatisme uşoare, care nu au necesitat internarea lui în spital.

 În 38 dintre cazuri a fost vorba despre fracturi, 11 necesitând internarea.

Vremea mai rece i-a îndemnat pe sălăjeni şi să bea ceva mai mult ca de obicei. 13 persoane (trei femei şi zece bărbaţi), cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani) au ajuns la sfârşitul săptămânii la spital cu afecţiuni cauzate de consumul excesiv de alcool.

A crescut şi numărul cazurilor de hipertensiune arterială, 22 de hipertensivi având nevoie de ajutorul medicilor din UPU pentru a se repune pe picioare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite