Copiii săraci din Sălaj au primit haine pentru a putea merge la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

183 de copii proveniţi din familii sărace au primit pachete cu haine, încălţăminte şi rechizite printr-un proiect confinanţat de Uniunea Europeană.

 Potrivit inspectorului şcolar Rozs Rita, este vorba despre copii înscrişi în clasa I în şcolile Almaşu, Buciumi, Cheud, Fildu de Mijloc, Nuşfalău, „Lucian Blaga” Jibou, Surduc şi Mal II, incluşi în Proiectul strategic „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”. Proiectul este implementat de Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Ruhama şi este cofinanţat de Uniunea Europeană.

Copiii provin în special din familii de romi şi nu au fost la grădiniţă până anul trecut, când au fost înscrişi, tot prin acest proiect, la „Grădiniţa de Vară”, un fel de curs intensiv de învăţământ preşcolar menit să elimine din dificultăţile de acomodare a lor cu şcoala. Pentru a-i stimula ca, odată înscrişi în clasa I, să şi vină şi să rămână la şcoală, Ministerul Educaţiei le asigură anul acesta câte o masă pe zi la programul Afterschool.

Aceiaşi copiii au primit acum câte un trening gros şi unul subţire, tricouri, pantofi sport, pulover, jachetă de fâş, ghete sau cizme, căciulă, mănuşi, fular, lenjerie de corp, ghiozdan şi rechizite şcolare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite