Copiii din Zalău vor mânca mere din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 5.000 de elevi vor primi câte un măr pe zi
Aproape 5.000 de elevi vor primi câte un măr pe zi

Primăria Municipiului Zalău a definitivat procedura de desemnare a furnizorului de mere pentru programul "Fructe în şcoli". Contractul de servicii va fi semnat în cursul acestei săptămâni, distribuirea fructelor către şcoli urmând să se facă imediat după semnare.

Cu un decalaj de o lună şi jumătate de la startul oficial al programului guvernamental "Fructe în şcoli" (data de începere a programului trebuind să fie 1 noiembrie), Zalăul are, în sfârşit, un furnizor de mere pentru elevi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, este vorba despre firma Zad Tiara SRL din Arad. Firma arădeană va distribui elevilor din şcolile gimnaziale din oraş mere din Maramureş - puse la dispoziţie de Societatea Agricolă a Producătorilor de Mere - Dedrad, Batos din judeţul vecin.

Mere din Maramureş vor primi, zilnic, timp de 94 de zile de şcoală, aproape 5.000 de elevi din Zalău (4.957). Dat fiind faptul că în perioada următoare este programată o vacanţă de iarnă mai lungă, de trei săptămâni, şi că de anul acesta şi vacanţa de Paşti este mai lungă (are două săptămâni), rezultă că elevii vor primi fructe până spre sfârşitul lunii mai.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite