Copiii din Zalău pot face gratuit sport de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Sportiv Municipal, Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor fac în această perioadă înscrieri pentru diferite ramuri sportiveVolei, handbal, tenis, atletism. Sunt doar câteva dintre sporturile pe care copiii le pot practica gratuit în Zalău, dacă se înscriu în această perioadă la una dintre cele trei discipline.

Marginalizat aproape până la suprimare în orarul elevilor, în Zalău sportul rămâne o opţiune pentru timpul liber al copiilor. Cu atât mai mult cu cât în oraş sunt trei instituţii unde copiii pot practica diferite sporturi gratuit şi care, în această perioadă, fac înscrieri.

Clubul Sportiv Municipal

La Clubul Sportiv Municipal (CSM), ce-şi are sediul la Stadion, se pot înscrie copii chiar de la vârsta de şase ani. Potrivit directorului Silviu Mureşan, începând de la 8 ani, copiii, fete şi băieţi, se pot înscrie la atletism, box şi lupte libere. Pentru tenis de câmp, vârsta minimă scade la 7 ani, iar pentru tenis de masă, la 6 ani. „Eu nu spun că nu putem înscrie şi copii mai mari. Dar nu poţi să faci performanţe cu cei care încep un sport aproape de vârsta senioratului“, explică Mureşan.

Înscrierile pentru atletism, box, tenis de masă şi lupte libere se fac la Stadion, în fiecare zi de la ora 16.00, direct la antrenori. În cazul tenisului de câmp, înscrierile se fac la baza sportivă a Primăriei, de lângă Sala Sporturilor, unde se desfăşoară antrenamentele când e vreme favorabilă. Directorul CSM precizează că atât partea de pregătire sportivă, cât şi echipamentul şi deplasările copiilor la competiţii sunt suportate de club.

Clubul Sportiv Şcolar

Clubul Sportiv Şcolar face selecţie în această perioadă pentru atletism, unde se pot înscrie fete şi băieţi de la 10 ani în sus, la lupte libere, de la 12 – 13 ani, handbal fete, de la 10 – 11 ani, volei băieţi, de la 11 – 12 ani, tenis de masă, de la 6 – 8 ani, şi fotbal, de la 10 ani. Directorul Marin Silaghi spune că selecţia se va face în şcoli şi vor fi căutaţi, cu ajutorul profesorilor de sport, copiii cu aptitudini.

Palatul Copiilor

Sport se poate face şi la Palatul Copiilor. Aici se poate face tenis de câmp, şah, karting şi navomodelism, iar antrenamentele se desfăşoară după programul şcolar al copiilor sau chiar în weekend. Înscrierile se fac până la 1 octombrie, când încep cursurile.

Antrenori unu şi unu
 

Cele trei instituţii au şi rezultate cu micii sportivi, unii ajungând chiar campioni naţionali, aşa cum este cazul boxului, atletismului, tenisului de câmp sau a voleiul. În spatele acestor rezultate stau antrenori precum Ioan Popa, Gheorghe Guşet, Elena Tadici precum şi mulţi alţii, care le asigură copiilor pregătirea sportivă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite