Copii din cinci ţări cântă şi dansează la Şimleu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şimleu debutează astăzi Festivalul „La fântâna dorului“, manifestare la care participă sute de copii reuniţi în ansambluri folclorice din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi România. Festivalul se încheie duminică, 18 iulie, cu un spectacol – maraton de şase ore pe scena din parcul central al oraşului.

Sute de copii din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi România se întâlnesc astăzi la Şimleu Silvaniei în cadrul celei de zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Românii de Pretutindeni „La fântâna dorului“. Festivalul începe la ora 19.00, cu o paradă a portului şi cântecului popular prin centrul oraşului, urmată de la ora 19.40 de o deschidere oficială, ce se va desfăşura în parc, şi un spectacol artistic susţinut de ansamblurile folclorice participante.


Festivalul continuă mâine cu încă un spectacol folcloric, ce va începe de la ora 18.00, şi va fi urmat, după lăsarea serii, de o discotecă în aer liber. Ultima zi a festivalului, duminică, va fi marcată de un show maraton de şase ore, în care vor evolua toate ansamblurile folclorice participante şi vor fi prezentate recitaluri ale unor tineri interpreţi de muzică populară din România.


Manifestarea este organizată de Clubul Copiilor şi Primăria oraşului Şimleu şi este finanţată de Guvernul României, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, care a alocat pentru reuniunea folclorică de la Şimleu 35.000 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite