Contrabanda cu ţigări dăunează grav libertăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre membrii reţelei internaţionale de contrabandă cu ţigări au ajuns după gratii după ce Tribunalul Sălaj a admis vineri, parţial, cererea procurorului DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de zile a zece contrabandişti. Dintre sălăjenii propuşi spre arestare, cinci la număr, doar doi au ajuns la... răcoare. În cazul celorlalţi trei sălăjeni judecătorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Din reţea fac parte 23 de contrabandişti din Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi un cetăţean din Ungaria. Conform procurorului şef DIICOT Sălaj, Dan Buduşan, reţeaua funcţiona din 2010 şi aducea ţigările din Ucraina prin Ungaria, fiind introduse în ţară prin punctele de trecere a frontierei de la Halmeu şi Valea lui Mihai. Cetăţeanul maghiar care le introducea în ţară le preda imediat după vamă complicilor din România, care le distribuiau, la rândul lor, celorlalţi membri. Procurorul susţine că aceştia stăpâneau tehnici specifice lumii interlope, fiind unul dintre motivele pentru care a cerut instanţei să-i ţină în arets preventiv pe durata cercetării.

Citeşte mai multe detalii despre acest caz în Adevărul Transilvania de mâine, pe care îl puteţi cumpăra împreună cu ziarul Adevărul de la chioşcurile de ziare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite