Continuă "decapitările": preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, revocat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Bîrsan a fost revocat ieri din funcţie
Claudiu Bîrsan a fost revocat ieri din funcţie

Preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Sălaj, Claudiu Bîrsan, a fost revocat din funcţie miercuri, 25 iulie, printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

După cum a precizat astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele revocat Claudiu Bîrsan, revocarea este justificată de oficialii Casei Naţionale de Sănătate prin faptul că printr-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial au fost schimbaţi indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească preşedinţii caselor judeţene. "Revocarea are o oarecare acoperire legală, deoarece în clauzele contractuale este prevăzut că dacă indicatorii de perfomanţă se schimbă cu mai mult de 50 la sută, contractul de management poate fi revocat. Şi se pare că aceşti indicatori au fost schimbaţi cu mai mult de 50 la sută. Ce aş putea avea de reproşat este faptul că această modificare a indicatorilor nu ne-a fost adusă la cunoştinţă, decât prin publicarea în Monitorul Oficial", a declarat Bîrsan.

Fostul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a declarat că încă nu s-a decis dacă va contesta ordinul de revocare şi spune că nu ştie cine va ocupa, ca interimar, funcţia deţinută până acum de el. "Încă nu a sosit niciun ordin de numire în funcţie, dar oricare dintre cele două persoane din conducerea instituţiei - medicul şef, Dana Cordea, şi directorul de relaţii contractuale, dr. Marius Tăutu - poate asigura interimatul, cum au făcut-o şi în alte perioade", a precizat Bîrsan.

Claudiu Bîrsan este preşedintele organizaţiei municipale a PDL şi a ajuns în funcţia de preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate în iunie 2010. Înainte de a fi preşedinte al casei, el a ocupat, din martie 2009 până în iunie 2010, funcţia de subprefect al judeţului.  Până în 2009, el a fost jurist la un grup de firme deţinut de Lia Stanca. Claudiu Bîrsan spune că, cel mai probabil, după această revocare se va reîntoarce în mediul privat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite