Consiliul Judeţean vrea să-i încălzească pe bătrânii şi copiii din centrele sociale cu energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sălaj vrea să depună un proiect prin Programul "Casa Verde" prin care să obţină finanţare pentru montarea de panouri solare şi pompe de căldură în patru centre de îngrijire din subordine. Suma necesară se ridică la aproape două milioane de lei.

Consiliul Judeţean Sălaj a pregătit documentaţia tehnico - economică pentru un proiect de finanţare prin Programul "Casa Verde", prin care ar urma să fie încălzite cu energie regenerabilă patru centre din subordine: Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adlte cu Handicap Crasna, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru persoane Adulte cu Handicap Bădăcin, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adlte cu Handicap Boghiş şi Complexul de Servicii Comunitare Cehu Silvaniei.

Documentaţia va fi supusă aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa extraordinară de luni, Consiliul Judeţean obligându-se să susţină implementarea proiectului cu 10 la sută din valoarea totală estimată la peste 1.950.000 de lei.

Potrivit documentaţiei postate pe site-ul Consiliul Judeţean, prin montarea de panouri solare sau a unor pompe de căldură, finanţate prin "Casa Verde", costurile cu încălzirea celor patru centre s-ar reduce, anual, cu peste 85.000 de lei, ceea ce reprezintă o diminuare cu 29 la sută a acestor cheltuieli. Astfel, dacă în 2010 facturile la încălzire au totalizat, pentru centrele amintite, peste 298.000 de lei, cheltuielile cu încălzirea s-ar reduce, prin folosirea unor surse regenerabile de energie, la aproximativ 213.000 de lei - estimează firma care a realizat proiectul tehnic.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite