Consiliul Judeţean le-a tras ţeapă stomatologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii i-au aşteptat o oră pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj pe holurile Policlinicii.
Medicii i-au aşteptat o oră pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj pe holurile Policlinicii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean le-au cerut, ieri, medicilor de la Policlinica Stomatologică să se întâlnească. Stomatologii i-au aşteptat o oră, dar cei de la CJ n-au mai venit.Consiliul Judeţean (CJ) a vrut să-i vadă pe stomatologi, nu pentru a-i ajuta, ci pentru a le lua banii pe chirie. Imobilul în care funcţionează instituţia medicală are probleme mari.

Ieri la ora 12,00, toţi medicii concesionari şi tehnicienii stăteau în holul clădirii aşteptându-i pe reprezentanţii CJ să vină la întâlnire, nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează şi de faptul că proprietarul clădirii, Consiliul Judeţean, nu investeşte nimic, ci doar cere chirii foarte mari.

“N-au schimbat un bec“
„Consiliul Judeţean nu a schimbat nici măcar un bec în această clădire, nicio zugrăveală nu a realizat aici. Noi am făcut toate investiţiile, nu numai în cabinetele noastre, ci şi în spaţiile comune. Reprezentanţii lor nu ştiu decât să ne ceară bani, să ne ceară cele mai mari chirii, iar preţul de vânzare stabilit de ei, de 1.000 de euro pe metru pătrat, este exagerat de mare, mai mare decât pentru orice spaţiu din oraş. Eu cred că există un interes aici”, acuză stomatologul Viorel Iştoan.
„Nu fac decât să ceară bani, cât mai mulţi bani, fără să facă nimic pentru noi. În ţară, în toate oraşele, în tot judeţul, problema spaţiilor medicale a fost rezolvată. Ele au fost vândute, conform legii, celor care îşi desfăşurau activitatea în ele, numai nouă nu au vrut să ni le vândă şi, mai mult, ne-au mărit chiriile până la nişte preţuri inacceptabile, într-o vreme de criză când oamenii nu mai au bani să vină la dentist. Mi s-ar fi părut normal să ne vândă clădirea, pentru ca noi să putem să facem din ea o instituţie medicală la nişte standarde civilizate“, se plânge şi medicul Aurelia Ghiuruţan.


Proces de 4 ani
Din aceste motive, în 2006 a început un proces între şapte medici stomatologi şi Consiliul Judeţean. Până acum medicii au câştigat toate procesele. Ultimul a fost la Zalău, în luna februarie, şi l-au câştigat, însă a urmat încă unul la Curtea de Apel în Cluj, în 1 noiembrie, iar acesta a fost pierdut. După cum spune Iştoan, motivaţia încă nu le-a fost trimisă.
În 1999, Policlinica Stomatologică a fost transferată din proprietatea Spitalului Judeţean în cea a CJ, tocmai pentru că spitalul nu-şi permitea s-o întreţină. Dacă CJ şi-a permis sau nu s-o întreţină nu se ştie, cert este că nu a făcut absolut nici o investiţie în ea, toate investiţiile fiind realizate de către medicii concesionari pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii civilizate şi pentru a primi autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Au 100 de milioane restanţă“
Contactat, directorul tehnic din cadrul CJ Sălaj, Mircea Ghiurco, a afirmat că întâlnirea programată, la care, de altfel, s-a prezentat cu întârziere, nu avea nimic de-a face nici cu vânzarea, nici cu procesele, nici cu investiţiile. Întâlnirea fusese convocată pentru colectarea chiriilor restante. „Nu despre procese sau investiţii am vrut să discutăm. Eu mă duc acolo să văd de restanţele la plata chiriei. Au în total peste 100 de milioane de lei vechi“, a spus Ghiurco.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite