Condiţii de mizerie: a ajuns la spital muşcată de şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şobolanii transmit omului boli grave precum leptospiroza sau listerioza
Şobolanii transmit omului boli grave precum leptospiroza sau listerioza

I s-a întâmplat unei tinere de 17 ani, din localitatea sălăjeană Şamşud, care a fost adusă în weekend la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean cu muşcături de şobolan.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, adolescenta, în vârstă de 17 ani, a fost tratată în Urgenţe, după care a fost redirecţionată către Secţia de Infecţioase pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Potrivit directorului Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Violeta Milaş, instituţia sa nu a fost sesizată cu privire la acest caz, însă nu reprezintă o surpriză pentru nimeni. În urmă cu aproximativ un an, un alt caz de acest fel a fost semnalat în comunitatea de romi din Şamşud. Victimă a fost atunci un bebeluş de numai şase luni, o fetiţă, adus la Urgenţe cu muşcături de şobolan la mâna dreaptă. Violeta Milaş spune că de vină sunt condiţiile mizere în care trăiesc romii de acolo, ce formează o comunitate tot mai mare şi care bagă în sperieţi locuitorii satelor din apropiere, furaţi frecvent de membrii acestei comunităţi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite