Colindătorii din Sălaj pornesc azi la drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele colinde vor răsuna azi la Cehu Silvaniei
Primele colinde vor răsuna azi la Cehu Silvaniei

Începând de astăzi şi până la Crăciun, în judeţ vor avea loc mai multe festivaluri şi concerte de colinde, prin care organizatorii îşi propun să promoveze tradiţiile locului.

Tonul îl dă astăzi oraşul Cehu Silvaniei, unde va avea loc, de la ora 18.00, la Casa de Cultură, un festival de colinde în care vor evolua grupuri folclorice de la şcolile din oraş, dar şi din Zalău şi localităţile învecinate. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Primăria Cehu Silvaniei, Casa de Cultură Cehu Silvaniei.

 De mâine, colindele româneşti, vor răsuna şi în căminele culturale şi casele de cultură din Lompirt, Nuşfalău, Pericei, Sărmăşag, Boghiş, Şimleu Silvaniei, în interpretarea unor grupuri folcorice din localităţile respective.

Duminica viitoare, un alt festival de colinde va avea loc  la Jibou. Îşi vor da concursul, într-un spectacol ce va începe de la ora 17.00 la Casa de Cultură, coruri şi grupuri vocale ale bisericilor şi unităţilor de învăţământ din oraş.

La Zalău, maratonul colindelor începe lunea viitoare, de la ora 18.00 cu un concert găzduit de Sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj. Participă Corul „Sfânta Familie” al Parohiei Greco-Catolice „Sfânta Familie” din Zalău, condus de prof. Grigore Grigoruţ, şi Orchestra Populară şi Formaţia de Dansuri „Meseşul” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Săla.

Marţi, 21 deecmbrie, în aceeaşi sală şi de la aceeaşi oră, vor veni cu colinda "Spiriduşii Valcăului" din Valcău de Jos, "Mugurii Motişeni", din Motiş, "Mugurelul" din Zalău şi un grup folcloric din Cizer.

Miercuri, acelaşi loc, aceeaşi oră, alţi protagonişti: Ansamblul folcloric „Plaiuri Sălăjene”,  Horoatul Crasnei, Grupul folcloric „Mugurii Mărcani”- Marca, Grupul folcloric „Mugurii Şumălani”- Şumal, şi Grupul folcloric „Poieniţa”- Ciumărna.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite