Colecţionari din şase judeţe îşi prezintă „averile“ la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor fi expuse şi cărţi poştale ilustrate de colecţie
Vor fi expuse şi cărţi poştale ilustrate de colecţie

Evenimentul nu se adresează în exclusivitate colecţionarilor, ci şi celor care doresc să-şi umple timpul cu ceva plăcut. Cea de a doua ediţie a Târgului colecţionarilor vine după o pauză de aproximativ patru ani. Recent constituita Asociaţie a Colecţionarilor din Sălaj ţinteşte să introducă Zalăul în circuitul evenimentelor de gen.

Sâmbătă, la ora 9.00, la parterul Active Plazza Mall va avea loc deschiderea celei de a doua ediţii a Târgului Colecţionarilor. Dorel Labo, managerul centrului comercial, afirmă că expoziţia este organizată împreună cu Asociaţia Colecţionarilor din Zalău. „Vor participa peste 15 expozanţi, din Sălaj şi judeţele din jur“, adaugă Labo.

Daniel Mureşan, unul dintre expozanţi, spune că prima ediţie a avut loc în urmă cu aproximativ patru ani. „Anul acesta ne-am constituit în asociaţie şi organizăm din nou târgul. Dacă vom face şi la anul, sperăm să intre şi Zalăul în circuitul târgurilor de gen“, povesteşte Mureşan.

Din asociaţie fac parte momentan 10 colecţionari, care urmează să fie prezenţi toţi la târgul de sâmbătă. În prezent, în regiunea noastră se mai organizează asemenea manifestări doar la Cluj-Napoca şi Oradea.

Preţuri negociabile


Accesul la târg va fi gratuit atât pentru vânzători, cât şi pentru publicul cumpărător. Expozanţii din Sălaj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa vor aduce – spre comercializare – colecţii de timbre, cărţi poştale ilustrate, monede şi bancnote, cartele telefonice, carte veche, ex-librisuri, documente vechi.

Potrivit lui Mureşan, târgul nu se adresează doar colecţionarilor, ci oricărei persoane interesate să îşi decoreze casa, de exemplu. La târg vor fi, de asemenea, puse în vânzare antichităţi şi alte obiecte.

Dat fiind că e târg, preţurile vor putea fi negociate, spune colecţionarul din Zalău. „Nu ştiu să vă spun preţuri, acum. Probabil vor porni de la un leu, dar vor ajunge şi până la 10.000 de lei“, estimează Daniel Mureşan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite