Cod roşu pe Crasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai două zile după ce nivelul apei pe râul Crasna a depăşit, în dreptul localităţii cu acelaşi nume, cu un metru cota de pericol, ceea ce în hidrologie echivalează cu cod roşu de inundaţii, apele ameninţă din nou locuitorii din zonă.

 Astăzi la ora 11.00 hidrologii au emis din nou cod roşu pentru râul Crasna, după ce la staţia hidrometrică din localitatea omonimă cota de pericol a fost depăşită cu 8 centimetri. Din păcate, din cauza precipitaţiilor care cad necontenit de aseară, debitele sunt în creştere, atât pe Crasna, cât şi pe Almaş şi Agrij, râuri aflate sub cod galben de inundaţii – susţine Dorina Olaru, purtătorul de cuvânt al Sistemului de Goposdărire a Apelor Sălaj.


Pompierii stau în stand-by la Crasna


Situaţia cea mai critică este la Crasna, unde zeci de pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Zalău şi din Şimleu, precum şi pompierii voluntari din localitate, aşteaptă în formaţie confruntarea cu apele. Până la ora 12.00  râul nu ieşise din matcă, aşa că pompierii n-au avut de scos apa decât din gospodăriile afectate de scurgerile de pe versanţi şi din beciul azilului de bătrâni din localitate – spune purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Crişan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite