Ciupercile din pădure au făcut primele victime. Vezi ce sfaturi dau medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia au apărut primele ciuperci de pădure şi la Unitatea de Primire a Urgenţelor au şi fost înregistrate cazuri de afecţiuni gastro- intestinale cauzate de ingestia lor. Medicii recomandă ca, dacă ţinem să mâncăm neapărat ciuperci culese de noi din pădure, înainte de a le găti să le fierbem în mai multe ape.

Potrivit datelor primite de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, la Unitatea de Primire a Urgenţelor s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute şase persoane intoxicate cu ciuperci culese din pădurile din zonă. Unul dintre pacienţi, un bărbat de 31 de ani din Zalău, este în stare destul de gravă, fiind internat la secţia de urgenţe a spitalului.

Înainte de a le prepara, ciupercile trebuie fierte în mai multe ape

Medicul Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, recomandă ca, pentru evitarea unor astfel de probleme de sănătate, care în unele cazuri grave pot duce chiar la moarte, este bine să consumăm doar ciuperci de cultură, comercializate în unităţile autorizate. „Dacă, totuşi, se încumetă, să nu dea, sub nicio formă, copiilor, persoanelor cu afecţiuni digestive şi persoanelor vârstnice. De asemenea, înainte de a le prepara, ciupercile trebuie neapărat fierte în mai multe ape”, explică medicul. Dr.Marincaş mai spune că, dacă nu a respectat niciuna dintre aceste reguli, cel care a consumat ciuperci de pădure trebuie să se prezinte urgent la cea mai apropiată unitate medicală la primele simptome, care pot fi de greaţă, vărsături, diaree, tulburări de vedere.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite