Circuitul castrelor romane va fi în sfârşit realizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul turistic referitor la circuitul castrelor romane din Sălaj, aflat de mulţi ani în aşteptare, are şanse de a fi demarat în perioada următoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că speră să semneze contractul de finanţare cât mai repede, apoi să-l implementeze.
„Proiectul acesta este special. Este un proiect lung ca parcurs. Am avut şi probleme pentru că proiectantul iniţial a dispărut, a falimentat. Însă am găsit un alt proiectant şi sper ca totul să meargă repede de acum înainte”, a spus Tiberiu Marc.
Proiectul are ca ţel final crearea unui circuit turistic între castrele romane prezente pe limesul din Sălaj şi va fi localizat în comunele Mirşid şi Buciumi. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 33 de milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5,  "Restaurarea si valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe".
Obiectivele proiectului constau in introducerea în circuitul turistic naţional şi internaţional a unei zone cu un potential turistic special, crearea cadrului organizatoric şi de infrastructură pentru îmbogatirea si modernizarea ofertei culturale specifice zonei, precum şi crearea unei zone pentru investiţii turistice în ariile din imediata vecinătate a obiectivelor de patrimoniu turistic reprezentate de castrele romane din judeţ.
Sălajul are nouă castre romane pe limes: Romita, Românaşi, Sutoru, Moigrad-Porolissum, Brusturi, Buciumi, Jac, Tihău şi Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite