Ciobanca a primit un răgaz de încă două luni pentru a plăti avansul la clădirea cumpărată de la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea a fst cumpărată cu peste 1,3 milioane de lei
Clădirea a fst cumpărată cu peste 1,3 milioane de lei

Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, acordarea unei păsuiri de două luni societăţii Salvosan Ciobanca din Zalău, care a anunţat că nu poate respecta termenul de 60 de zile stabilit iniţial pentru plata avansului pentru clădirea în care a funcţionat Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean, cumpărată de societate de la Consiliul Judeţean.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Csoka Tiberiu, Salvosan Ciobanca avea termen până în 25 august să achite avansul de 195.000 de lei, însă a plătit până acum doar 10.000 de lei, alţi 100.000 de lei angajându-se să-i plătească până în 20 august, pe măsură ce Casa de Asigurări de Sănătate îi va deconta serviciile medicale prestate. Pentru diferenţa calculată de Consiliul Judeţean la 96.748,75 de lei, societate a cerut un împrumut de la o instituţie de credit din Cluj Napoca, însă nu poate obţine banii în termenul stabilit, care expiră în 25 august.
Consilierii judeţeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea unui răgaz de încă 60 de zile, adică până în 25 octombrie, pentru achitarea în integralitate a avansului.
Reamintim că imobilul în cauză a fost cumpărat la preţul de de 1.318.325 de lei. Ciobanca nu va trebui să achite acum decât 15 la sută din preţ, adică aproximativ 195.000 de lei, care trebuiau plătiţi, conform contractului, în termen de 60 de zile de la adjudecarea licitaţiei.  Diferenţa urmează să fie plătită în rate lunare egale, pe o perioadă de 108 luni (nouă ani), cu un an de graţie şi perceperea unei dobânzi anuale de 7%, perioadă în care asupra imobilului este instituită o ipotecă în favoarea judeţului Sălaj.

Cumpărătorul nu poate întrăina bunul şi nu-l poate folosi pentru alte activităţi decât cele medicale sau conexe actului medical, până la achitarea integrală a ratelor, dar nu mai puţin de cinci ani.

Nerespectarea clauzelor contractuale de către cumpărător are drept consecinţă rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare, fără a mai fi necesară punerea în întârziere şi fără alete formalităţi, imobilul reintrând în proprietatea privată a judeţului Sălaj, urmând ca sumele achitate de cumpărător să îi fie restituite, mai puţin dobânda aferentă şi o penalitate de 10% din cuantumul preţului achitat.    

Imobilul are patru etaje. În acest moment, etajele I, III şi IV sunt date în administrare Spitalului Judeţean. La etajul I a funcţionat Secţia de Oncologie, mutată în 2010 în clădirea principală a spitalului, la etajul I (deasupra ambulatoriului de specialitate), iar la etajele III şi IV funcţionează şi acum birouri ale aparatului administrativ al aceleiaşi unităţi spitaliceşti, acestea urmând să fie mutate, şi ele, în clădirea principală.

Parterul şi etajul II sunt concesionate de SC Salvosan Ciobanca SRL, care desfăşoară acolo activităţi în domeniul sănătăţii.

Imobilul a fost construit în anul 1975, având destinaţia iniţială de de cămin pentru muncitori nefamilişti care lucrau pe platforma industrială a municipiului Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite