Cine şi pentru cât timp va preda la clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai probabil, copiii vor avea aceeaşi învăţătoare din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a
Cel mai probabil, copiii vor avea aceeaşi învăţătoare din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a

Peste o săptămână încep înscrierile în clasa I şi în clasa pregătitoare. Dacă în cazul claselor I părinţii cam ştiu ce învăţătoare vor avea copiii la clasă, fiind vorba în general despre cadrele didactice care au acum clasa a IV-a, în privinţa învăţătoarelor de la clasa pregătitoare este o adevărată nebuloasă.

Învăţătoarea care îi va iniţia pe copii în tainele scrisului şi ale cititului, elemenul care contează cel mai mult pentru părinţi atunci când hotărăsc unde va învăţa copilul lor, este, deocamdată, o mare necunoscută când vine vorba despre clasele pregătitoare. Deşi înscrierea în această clasă încep de lunea viitoare (5 martie), numele celor care vor preda acolo nu este cunoscut deocamdată de nimeni. Potrivit declaraţiilor inspectorului şcolar pentru învăţământul preşcolar, cel mai probabil va fi vorba despre educatoarele din grădiniţe care au intrat în restrângere de activitate prin scoaterea grupei pregătitoare din învăţământul preşcolar, însă nu se ştie cu precizie despre cine este vorba până la finalul etapei de repartizare a lor pe posturile disponibile, adică până în 15 - 16 martie, când au loc, potrivit calendarului mişcărilor didactice din acest an, şedinţe publice de soluţionare a restrângerilor de activitate.

Importanţa cunoaşterii acestei informaţii - numele cadrului didactic ce va prelua copiii în clasa pregătitoare - este cu atât mai mare cu cât, potrivit inspectorului şcolar, acesta va duce copiii respectivi până în clasa a IV-a, inclusiv - adică cinci dintre cei mai importanţi ani de şcoală. "Decizia va aparţine şcolilor, dar eu cred că va exista o continuitate, în sensul că învăţătoarea care îi va prelua pe copii în clasa pregătitoare îi va duce până în clasa a IV-a", a declarat Roza Mateiu.

Reamintim că înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I au loc anul acesta în mai multe etape, şi anume: în perioada 5 - 16 martie  vor fi înscrişi copiii care solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie (de regulă cea mai apropiată şcoală de domiciliu). În perioada 20 - 27 martie vor fi înscrişi cei care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară decât şcoala de circumscripţie, pe locurile libere rămase după repartizarea copiilor din circumpscripţie, iar în perioada 23 - 25 aprilie vor fi înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţei, dar nu au fost înmatriculaţi din lipsă de locuri. Tot atunci vor fi înscrişi şi copiii care nu au participat la nicio etapă de înscriere până atunci.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite