Cine şi când poate solicita urna specială pentru alegerile de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele grav bolnave sau invalide care nu se pot deplasa duminică, 10 iunie, la vot, dar vor să îşi exprime preferinţele electorale, o pot face solicitând urna mobilă, membrii biroului electoral al secţiei de votare urmând să vină cu ea la domiciliul persoanelor respective.

Potrivit unor precizări primite de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.33 Sălaj aprobarea votării cu urna specială se aprobă de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare de care aparţine persoana, fiind necesară doar existenţa unei cereri scrise, fără anexarea unei adeverinţe medicale. Cererea privind folosirea urnei speciale poate fi făcută chiar şi în ziua alegerilor.

Conform Legii 64/ 2004, actualizată în 2012, o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral se vor deplasa cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea «VOTAT» şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare. Pot vota în acest fel numai persoanele care domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective şi numai dacă se asigură secretul votului.

Alegătorii care nu au probleme de mobilitate pot vota duminică, 10 iunie, începând cu ora 7.00, la secţia la care sunt arondaţi. La nivelul Sălajului au fost constituite 299 de secţii de votare, 28 dintre ele fiind în Zalău.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite