Cine luptă cu hoţii. Agenţi de pază prinşi de poliţişti fără mijloace de autoapărare şi fără uniforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au verificat 95 de agenţi de pază
Poliţiştii au verificat 95 de agenţi de pază

Poliţiştii de ordine publică au controlat, în nopţile trecute, în mediul urban şi rural, agenţii economici care au asigurată paza cu societăţi de pază sau personal propriu.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ, poliţiştii au verificat 87 de obiective (72 în urban şi 15 în rural), din care 44 aveau asigurată paza de către societăţi de pază, iar celelalte 43 aveau pază proprie. Au fost verificaţi 95 de agenţi de pază, 60 fiind angajaţi ai unor firme specializate.

Personalul din pază a fost verificat în privinţa dotării cu uniforme şi însemne, mijloace de autoapărare şi comunicaţii, organizarea pazei şi protecţia bunurilor şi valorilor, folosirea şi depozitarea armamentului şi muniţiei. Prin organizarea controalelor pe timp de noapte, poliţiştii au urmărit să testeze şi vigilenţa personalului de pază şi protecţie aflat în serviciu.

În şase cazuri, poliţiştii au constatat lipsa planului de pază al obiectivului sau a documentelor de serviciu, opt agenţi de pază nu erau dotaţi cu uniforme, iar la trei le lipseau mijloacele de autoapărare.

S-au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, pentru lipsa organizării şi coordonării activităţii de pază, în calitate de şef de obiectiv, respectiv pentru nerespectarea consemnului general şi particular al postului. Valoarea amenzilor se ridică la aproximativ 2.300 lei.

Această acţiune a fost organizată la nivel naţional, pentru prevenirea înregistrării de atacuri asupra personalului de pază, precum şi pentru stabilirea legalităţii funcţionării societăţilor specializate de pază, verificarea legalităţi încadrării şi folosirii personalului angajat, precum şi modalitatea de realizare efectivă a pazei de către conducătorii unităţilor controlate, stabilite prin planurile de pază a acestora.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite