Cine are nevoie de spaţii verzi? Să facem parcări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au fost convocaţi ieri pentru o şedinţă extraordinară
Consilierii locali au fost convocaţi ieri pentru o şedinţă extraordinară

Şedinţa de ieri a Consiliului Local Zalău a readus în discuţie problema parcului din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi a parcării de acolo. Consilierul local Sorin Chişbora a propus, din nou, să se facă parcări pentru medici în locul spaţiului verde.

Discuţia a avut loc în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei a fost şi un proiect de hotărâre prin care consilierii erau chemaţi să îşi dea acordul ca primăria să fie partener într-un proiect de reabilitare a parcului de faţa spitalului, proiect iniţiat de Asociaţia Cultural - Educativă "Gheorghe Lazăr" şi Şcoala "Gheorghe Lazăr din Zalău. Proiectul, în valoare totală de 12.629,59 de lei (din care 3.926,74 de lei ar fi cofinanţare din partea Primăriei), presupune, în principal, plantarea de arbuşti, plante decorative şi gazon pe spaţiul verde respectiv, în activităţi urmând să fie implicaţi elevii şi părinţii elevilor de la Şcoala "Ghoerghe Lazăr".

Consilierul local Sorin Chişbora, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, a avut însă altă idee de "reabilitare" a parcului: transformarea lui în parcări pentru personalul medical. "Acel parc nu are niciun rost, pentru că azi se curăţă acolo, iar mâine este iar plin de gunoaie. Aşa că înainte de a trece la pusul de flori, ar trebui rediscutat subiectul parcării", crede consilierul local, care s-a declarat de părere că ar fi mai important să se extindă parcarea din faţa spitalului decât se se reabiliteze acest spaţiu verde.

Mai mult, medicul s-a declarat nemulţumit şi de faptul că în parcarea respectivă parchează, acum, şi pacienţi sau aparţinători, dar şi locatari din zonă şi a apreciat că parcarea respectivă ar trebui să fie rezervată personalului medical.

În replică, primarul Radu Căpîlnaşiu a spus că nu se poate pune problema desfiinţării sau reducerii spaţiului verde respectiv pentru că acest fapt ar contraveni Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. "Acesta spaţii sunt inventariate şi nu pot fi diminuate. Din contră, trebuie să creştem suprafaţa pentru a ajunge la 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe locuitor", a explicat primarul. Referitor la problema parcărilor, Căpîlnaşiu a spus că pentru personalul medical există o parcare în curtea spitalului şi că la parcarea din faţă trebuie să aibă acces şi pacienţii şi aparţinătorii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite