Cinci femei din Sălaj, în spital cu gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci femei cu vârste între 15 şi 56 de ani, toate din mediul rural, s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de gripă porcină. Ele se află sub tratament, izolate în spital.

Încă cinci persoane din Sălaj au fost diagnosticate, în cursuri săptămânii trecute, cu gripă porcină - informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii. Este vorba, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli, despre cinci femei cu vârste cuprinse între 15 şi 56 de ani, toate cinci din mediul rural. Pacientele infectate cu virusul porcin sunt în acest moment sub tratament, izolate în spital, precizează Cheşeli.

Cu cele cinci noi cazuri, numărul sălăjenilor diagnosticaţi cu gripă în acest sezon ajunge la nouă, în opt dintre ele fiind vorba despre virusul AH1N1. Primul caz de gripă porcină din acest sezon a fost confirmat în Sălaj la sfârşitul lunii ianuarie şi a reprezentat şi primul deces cauzat de acest virus. I s-a întâmplat unui bărbat de 36 de ani, care suferea şi de diabet.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite