Centru de peste 1 milion de dolari pentru orfanii din Cehu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj au inaugurat ieri noul centru de servicii comunitare, din Cehu Silvaniei, investiţia fiind de 3,5 milioane de lei.114 copii din centrul de plasament de la Cehu vor beneficia de serviciile acestui centru, unde vor putea  învăţa tâmplărie şi croitorie.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi autorităţile locale din Cehu Silvaniei au tăiat ieri panglica la noul Complex de Servicii Comunitare, locul în care vor primi asistenţă psihologică şi profesională cei 114 copii din centrul de plasament de la Cehu.

Investiţie într-o clădire aflată în paragină

„Clădirea exista încă de acum două decenii. Dar cu timpul a ajuns în paragină. Am reuşit să obţinem o finanţare de 3,5 milioane de lei, bani cu care am modernizat întreaga construcţie. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în 25 septembrie 2009 de Consiliul Judeţean Sălaj împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar. Sursa de finanţare a proiectului este Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.2”, explică Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

În cei peste 2000 de metri pătraţi ai clădirii au fost amenajate birouri de consiliere psihologică şi profesională pentru tineri, dar şi pentru părinţi,  trei case de tranzit pentru familiile aflate în dificultate, o sală de sport, precum şi două ateliere în care copiii din centrul de plasament din Cehu Silvaniei vor învăţa croitorie şi tâmplărie.

Atelier cu specific local

Ana Petruţ, şeful Centrului de Servicii Comunitare, ne-a declarat că de serviciile noului complex vor beneficia, în primul rând, cei 114 copii, care se află în centrul de plasament de la Cehu. “Am ales să deschidem ateliere de tâmplărie şi croitorie deoarece aceste două profesii sunt căutate pe plan local. În oraş funcţionează mai multe fabrici de mobilă şi de confecţii şi, cel mai probabil, din rândul maiştrilor de la aceste fabrici ne vom alege şi instructorii. Deocamdată, atelierele nu sunt funcţionale pentru că nu avem utilajele necesare. Suntem în faza de licitaţie pentru echipamente, dar sperăm ca procedurile să dureze cât mai puţin, pentru a putea să începem să facem cursurile cu copiii”, spune Petruţ.

Cifră:

3,5

milioane de lei au fost investiţi pentru reabilitarea Complexului de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite