Cele mai murdare zone ale Sălajului, marcate pe o hartă realizată din capace de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Înarmanţi“ cu mii de capace de PET-uri, membrii echipei “Let`s Do It, Romania!” din Sălaj au realizat astăzi pe platoul din faţa Prefecturii harta României şi harta judeţului numai şi numai din capacele respective.

 În ajutorul echipei au sărit şi reprezentanţii Prefecturii Sălaj, 12 instituţii publice din judeţ, mai mulţi agenţi economici, copii, dar şi artistul Dinu Iancu Sălăjanu, care este imaginea campaniei   “Let`s Do It, Romania!” în Sălaj. Împreună au realizat o hart a României, în intriorul căreia au scris numele campaniei, iar în harta Sălajului, făcută alături, au marcat, prin capace roşii, cele mai murdare zone ale judeţului.


Acţiunea de astăzi are loc în cadrul unei campanii naţionale mai ample ce va avea ca finalitate ziua de 25 septembrie, când voluntari din toată curăţa de gunoaie zonele din care provin. Echipa din Sălaj a terminat deja identificarea zonelor cu gunoaie din judeţ. Este vorba despre mai bine de 50 de mormane de deşeuri găsite în 30 de comune şi în cele patru oraşe ale Sălajului.


“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Poate fi stabilit şi un record, în acest moment România fiind cel mai mare stat care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite