Cele mai... acute doleanţe ale zălăuanilor: ţigări la bucată şi clopote puse pe „silent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de sugestii şi reclamaţii au trimis zălăuanii pe pagina web a  Primăriei în primele nouă luni ale acestui an.Unii zălăuani cred că primarul i-ar putea obliga pe comercianţi să vândă şi ţigări la bucată. Alţii se arată extrem de deranjaţi de clopotele bisericilor.

Din 2005, locitorii Zalăului pot să-şi spună „of-urile“ aleşilor locali şi prin intermediul internetului. Intrând pe site-ul zalausj.ro, cetăţenii găsesc rubrica „Sugestia ta AICI!”, unde pot semnala edililor diverse probleme, a căror rezolvare ţine de administraţia locală.

„Majoritatea mesajelor primite de la cetăţeni sunt serioase şi ne aduc la cunoştinţă probleme pertinente. Există, însă, şi persoane care au trimis solicitări mai trăznite“, spune Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei şi cea care transmite înspre colegii din alte birouri mesajele primite pe Internet.

De ce trag clopotele, primare?

Una dintre cele mai recente reclamaţii mai puţin obişnuite vine de la un zălăuan care locuieşte în Dumbrava Nord şi care este exasperat de zgomotul produs de clopotele unei biserici.

„Aş vrea să ştiu şi eu când se va face linişte în cartierul Dumbrava Nord. Nu există sâmbătă şi duminică să mă pot odihni liniştit. Clopotele de la Biserica Reformată, ce se află în acest cartier, pur şi simplu ne terorizează zilele şi liniştea... Clopotele bat din 15 în 15 minute!!! Chiar trebuie să suportăm chestia asta şi în zilele de duminică?!”, întreabă supărat petentul.

Omu vroia ţigări la bucată

Un alt zălăuan, mai laconic în exprimarea on line, se arăta, prin luna mai a acestui an, absolut siderat de faptul că nu mai poate să-şi cumpere ţigări la bucată de la chioşcurile sau crâşmele din Zalău. „Vai de capul nostru! În ce hal am ajuns. Nu mai avem de unde ne lua ţigări la bucată sau fără timbru“, se plângea fumătorul înrăit pe site-ul primăriei.

„Sigur că nu am răspuns unor astfel de sesizări. Pentru că rezolvarea problemelor, mai mult sau puţin grave, prezentate anterior nu ţine de competenţa noastră. Oricum, există solicitări şi petiţii serioase şi încercăm să răspundem acestora în cât mai scurt timp“, explică Ghiuruţan.

Vor în audienţă

Totuşi, potrivit celor declarate de Manuela Ghiuruţan, sesizările online sunt destul de rare, iar cei mai mulţi dintre zălăuani preferă să se înscrie la audienţe la primar sau la unul dintre viceprimari pentru a-şi spune nemulţumirile sau sugestiile. Astfel, în ultima lună au fost înregistrate 12 mesaje pe site, pe când numai la audienţele primarului vin cam tot atâţia oameni, în fiecare săptămână.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite