Cel mai tânăr proprietar de muzeu din ţară expune de astăzi la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ligia Bodea, la muzeul încropit chiar de ea
Ligia Bodea, la muzeul încropit chiar de ea

Ligia Bodea, tânăra din Sălaj care devenea la 14 ani cel mai tânăr proprietar de muzeu din ţară vernisează astăzi, la Zalău, o expoziţie de icoane pe sticlă.

Ligia Bodea, ajunsă în atenţia publicului după ce a reuşit, la doar 14 ani, să transforme casa moştenită de la bunica sa din localitatea Iaz, comuna Plopiş, într-un veritabil muzeu al tradiţiilor şi artei populare, demonstrează că nu este pasionată doar de colecţionarea obiectelor vechi şi autentice, ci şi de artă plastică. Ea expune de astăzi în holul Consiliului Judeţean. Vernisajul are loc de la ora 14.00. Expoziţia va rămâne deschisă vizitatorilor până în 19 aprilie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Asociaţia Culturală „Alexandra Etno Iaz”. Ligia - Alexandra Bodea este colaborator permanent al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, colaborare concretizată până acum, printre altele, prin dezvoltarea colecţiilor de artă populară la Iaz, comuna Plopiş, judeţul Sălaj şi prin organizarea unei tabere anuale de pictură pe sticlă în aceeaşi localitate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite