Ceartă pentru toaleta Secţiei de Maternitate a spitalului din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabina ocupată de medicul anestezist Ioan Costinaş se află în baia pacientelor din Secţia de Maternitate
Cabina ocupată de medicul anestezist Ioan Costinaş se află în baia pacientelor din Secţia de Maternitate

O cabină ocupată abuziv de medicul anestezist Ioan Costinaş în baia Maternităţii Zălău a devenit mărul discordiei pe secţie. Scandalul a apărut după ce yala uşii de la baia doctorului Costinaş a fost spartă, cel mai probabil de către colegii acestuia. Doctorul i-a chemat pe poliţişti pentru a-i prinde pe „faptaşi“.

Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost în fierbere în ultimele zile, după ce uşa băii medicului anestezist Ioan Costinaş, ocupată abuziv de acesta -  spun unii dintre colegii lui - a fost spartă, cel mai probabil de colegii acestuia. Revoltat, doctorul Costinaş a chemat Poliţia pentru a-i prinde pe „făptaşi“. „N-avea voie să cheme Poliţia fără permisiunea mea. Este o problemă internă, pe care o putem rezolva noi“, a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, Ioan Mureşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău.
Potrivit acestuia, doctorul s-a „instalat“ în Maternitate deoarece în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), acolo unde ar fi trebuit să aibă cabinet şi, eventual, o baie proprie, nu era suficient spaţiu. Aşa că a ocupat un cabinet în secţia vecină, Maternitatea, dar şi o cabină de baie, taman una reabilitată recent prin donaţia unei paciente care a născut aici.

Mămicile şi medicii sunt foarte nemulţumiţi


După cum a admis şi managerul Ioan Mureşan, situaţia i-a nemulţumit atât pe ginecologii care au trebuit să cedeze din propriile spaţii pentru a-i face loc unui „intrus“, dar mai ales pe paciente. Acestea au făcut mai multe sesizări la conducerea spitalului, nemulţumite că pentru a ajunge la „propria“ toaletă, doctorul Costinaş trecea prin zona unde îşi făceau ele igiena intimă. „Singurul loc în care ne putem spăla sunt chiuvetele din faţa cabinelor de toaletă, iar domnul doctor trece pe acolo fără nici o jenă“, a reclamat Dana, o mamă care, în urmă cu câteva zile, a dat naştere unei fetiţe la Spitalul Judeţean. Tânăra mămică povesteşte şi cum o colegă de salon care a „îndrăznit“ să folosească „baia buclucaşă“ după spargerea yalei a fost agresată verbal de doctorul Costinaş. Norocul medicilor ginecologi, dar şi a asistentelor Maternităţii este că au propria baie.

Cu toate acestea, situaţia a rămas neschimbată până astăzi când, în urma scandalului de zilele acestea, conducerea spitalului a decis să-i dea un ultimatum. „I-am trimis o adresă oficială prin care i-am cerut ca până luni (astăzi – n.r.) să aleagă: fie se mută în Secţia ATI, în cabinet cu medicii Daraban şi Micu, fie la etajul IV“, a mai spus managerul Ioan Mureşan.

Deşi reporterul „Adevărul de Seară“ a încercat de trei ori în cursul acestei zile (până la ora 13.00 – n.r.) să-i dea posibilitatea doctorului Ioan Costinaş unei declaraţii pe acest subiect, acesta n-a putut fi contactat. Reprezentanţii spitalului au susţint, însă, că acesta a acceptat să se mute la etajul IV, într-un cabinet ocupat până acum de medicii ORL Papp şi Mândraş.
 
Trecut zbuciumat


Ioan Costinaş nu se află la primul scandal în Spitalul Judeţean. Potrivit colegilor săi, în 2004, o comisie de disciplină din cadrul spitalului a decis să-i desfacă acestuia contractul de muncă, pe motiv că ar fi consumat băuturi alcoolice în timpul serviciului şi că şi-a părăsit locul de muncă nejustificat, fără asigurarea unui înlocuitor. După mai multe demersuri în instanţă, medicul a obţinut, un an mai târziu, o hotărâre favorabilă, ce a obligat spitalul să-l reîncadreze pe fostul loc de muncă, ba chiar şi să-i plătească drepturile salariale începând cu data desfacerii contractului de muncă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite