Ce trebuie să ştie o femeie despre cancerul de col şi cel de sân­?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Mureşan este asistentă medicală de profesie
Rodica Mureşan este asistentă medicală de profesie

Este întrebarea la care vor primi răspuns cei ce vor participa miercuri, 28 martie, la acţiunea organizată de femeile liberale în sala "Avram Iancu" a Primăriei Municipiului Zalău, începând cu ora 16.00.

Acţiunea este prima din acest an pe care liberalii o derulează în cadrul proiectului "PNL are grijă de sănătatea ta", demarat anul trecut. Potrivit preşedintei organizaţiei de femei a PNL, Rodica Mureşan, scopul acţiunii de mâine este în primul rând acela de a le conştientiza pe femei cu privire la importanţa prevenţiei în aceste cumplite afecţiuni, ştiut fiind faptul că şi atunci când boala este deja instalată ea este mult mai uşor de tratat şi cu mult mai multe şanse de vindecare dacă este descoperită în stadiu incipient.

"Boala poate fi prevenită fără costuri prea mari. Vom învăţa femeile cum să-şi palpeze sânii şi le vom explica importanţa testului Papa - Nicolau în depistarea precoce a cancerului de col uterin. De asemenea, vom învăţa mamele şi tinerele cât de importantă este vaccinarea anti HPV", a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, Rodica Mureşan.

Fiecare participant va primi un pliant cu informaţiile pe care trebuie să le ştie orice femeie despre cancerul de col şi cel de sân.

La acţiunea de mâine vor veni cu informaţii practice, dar şi cu statistici, unele deloc măgulitoare, Ileana Pop, şefa secţiei de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Dorina Bentea, şefa secţiei de obstetrica - ginecologie, biologul Adriana Csavari şi asitentetele medicale Monica Zoicaş, Leontina Bara şi Rodica Mureşan.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite