Ce spun patronatele şi sindicatele despre măsurile Guvernului de stimulare a economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii patronatelor şi a sindicatelor din Sălaj s-au întâlnit azi, la Instituţia Prefectului, pentru a discuta pe marginea măsurilor economice propuse recent de Guvernul României.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, discuţiile pe tema facilităţilor propuse de Guvernul României pentru dezvoltarea intreprinderilor mici şi mijlocii în vederea stimulării creşterii economice şi creării de locuri de muncă au avut loc în cadrul şedinţei lunare a comisiei judeţene de dialog social şi au fost mediate de prefectul Filonaş Chiş.

Printre măsurile analizate s-au numărat cele referitoare la scutirea de la plata contribuţiilor la bugetele de sănătate, pensii şi şomaj pentru firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 de ani, respectiv mai mare de 55 de ani, plata TVA la încasarea facturii pentru întreprinderile care au o cifră de afaceri de maxim 500.000 de euro, precum şi rambursarea a 15% din T.V.A pentru producătorii de alimente de bază.

Reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor prezenţi la această întâlnire au considerat că măsurile enunţate anterior sunt foarte bune, cu condiţia ca acestea să fie aplicate corect. Prefectul judeţului a solicitat reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor să transmită propuneri pentru modalitatea de punere în practică a acestor facilităţi.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite