Ce mai fură sălăjenii: alimente, bani şi animale, dar şi motorină şi bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tentativa de la Bocşa a avut loc la începutul lunii noiembrie
Tentativa de la Bocşa a avut loc la începutul lunii noiembrie

Potrivit datelor primite de la Inspectoratul de Poliţei Judeţean Sălaj, anul acesta au fost înregistrate 1.563 de furturi, cu trei mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe furturi au loc în magazine.

Hoţii din Sălaj preferă magazinele mici, de tip ABC, unde au fost comise anul acesta 232 de furturi. Nu se dau la o parte nici de la furturile din buzunare sau poşete (67) sau de la cele din maşini (92). O categorie aparte sunt hoţii de animale şi păsări, care au dat în 2010 58 de astfel de "lovituri".
Dintre autorii acestor furturi, poliţiştii au reuşit să-i prindă pe 842. Vârstele lor sunt cuprinse între 11 şi 55 de ani - precizează Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Furturi celebre

Chiar dacă, potrivit statisticilor,  2010 nu a adus în Sălaj o creştere semnificativă a numărului acestui tip de infracţiuni , în judeţ au fost înregistrate în acest an câteva furturi care au făcut mare vâlvă.
Primul a fost cel din iunie, care i-a avut ca protagonişti pe poliţiştii TF din Jibou, acuzaţi de furt de motorină din locomotive. Al doilea, furtul celor două kilograme de bijuterii de aur de la "Sempati", din luna octombrie, ai cărui autori nu au fost prinşi nici în ziua de azi. Şi, în cele din urmă, tentativa de jaf de la Cec Bank Bocşa, unicat în Sălaj în ultimii ani. Şi în acest caz, cercetările pentru prinderea infractorilor nu s-au încheiat încă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite