Ce legătură există între bibliotecă şi agricultură? Banii. Află aici cum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 1,5 milioane de lei a costat implementarea programului "Biblionet" în Sălaj
Aproximativ 1,5 milioane de lei a costat implementarea programului "Biblionet" în Sălaj

Sălajul ocupă locul 1 pe ţară la implicarea bibliotecilor publice în sprijinirea fermierilor în demersul lor de a obţine subvenţii prin APIA.

Cu un număr de 5.247 de cereri de finanţare completate în biblioteci, cu ajutorul bibliotecarilor, judeţul SĂLAJ se situează pe locul I în ţară, fiind cel mai activ în parteneriatul public - privat, încheiat între Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Fundaţia IREX Bucureşti şi APIA - informează directorul Bibliotecii Judeţene, Florica Pop. Potrivit acesteia, în 19 biblioteci s-a lucrat intens, remarcându-se, în mod special: GÎRBOU, SĂRMĂŞAG, PERICEI, PLOPIŞ, BUCIUMI, NĂPRADEA, RUS, ŞAMŞUD, HERECLEAN, MIRŞID, BOCŞA, FILDU DE JOS, IP, CIZER, VÎRŞOLŢ şi DOBRIN, prin numărul mare de fermieri care au apelat la serviciul bibliotecii.

"Se demonstrează şi prin această colaborare că biblioteca este un sprijin real pentru comunitate şi că se implică activ în viaţa oamenilor, astfel că investiţiile în aceste instituţii sunt dintre cele mai rentabile şi necesare", apreciază Florica Pop.

Primul judeţ din ţară în care s-a finalizat dotarea bibliotecilor cu bani de la Bill Gates


Sălajul este şi primul judeţ din ţară în care s-a finalizat dotarea cu calculatoare şi alte echipamente IT a bibliotecilor prin programul "Biblionet - lumea în biblioteca mea", finanţat de Fundatia Bill & Melinda Gates. Au fost dotate toate cele 61 de biblioteci publice din judeţ (54 de biblioteci comunale, trei orăşenesti şi patru filiale ale Bibliotecii Judeţene), primăriile au modernizat, în majoritatea cazurilor, sediile bibliotecilor, iar bibliotecarii au beneficiat de cursuri de formare. Proiectul, derulat de Biblioteca Judeţeană, în parteneriat cu International Research & Exchanges Board (IREX) şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR, a fost implementat în Sălaj încă din stadiul de pilot şi a adus în judeţ primele centre de internet în care publicul are acces gratuit la internet.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite