Ce le promit aleşii sălăjenilor pentru noul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Căpîlnaşiu şi Septimiu Septimiu Ţurcaş, primarii din Zalău şi Şimleu, şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean promit investiţii de zeci de milioane de euro în drumuri, spaţii verzi şi servicii medicale.Tiberiu Marc promite că în 2011 vor fi asfaltaţi 120 de kilometri de drum judeţean.

La început de 2011, aleşii sălăjenilor privesc cu mai mult optimism noul an şi promit investiţii importante în infrastructură, spaţii verzi sau servicii medicale.

Hală agroalimentară în zona Pieţei Centrale

Radu Căpîlnaşiu, primarul singurului municipiu din judeţ, s-a ferit să facă a înşiruire foarte detaliată a proiectelor pentru 2011, motivând că nu a fost aprobat încă bugetul pentru noul an. Cu toate acestea, Căpîlnaşiu promite că din primăvară vor începe lucrările la o nouă hală agroalimentară, în locul Pieţei Centrale, pentru care vor fi cheltuiţi 10.000.000 de lei.

„Aproximativ 250.000 de euro vor fi investiţi în spaţiile de joacă din cartiere, iar pentru Parcul Central avem depus un proiect cu finanţare europeană de 1 milion de euro. Din bani de la bugetul local vor fi reabilitate străzile unde s-a lucrat în acest an la introducerea sistemelor de apă şi canalizare, dar pentru aceste lucrări nu pot avansa, deocamdată o sumă exactă”, mai spune Căpîlnaşiu.

Septimiu Ţurcaş, omologul lui Căpîlnaşiu din Şimleu, promite 14.000 de metri pătraţi de spaţii verzi amenajate  pe malul râului Cransa şi în cartierul Brădet, având deja obţinută o finanţare de aproape 1 milion de lei, de la Ministerul Mediului.
“Tot în 2011, vor fi asfaltate 15 kilometri de drumuri şi vom încerca să facem investiţii şi la Spitalul Orăşenesc”, explică Ţurcaş.

120 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate

120 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate în noul an şi îmbunătăţirea serviciilor medicale de la Spitalul Judeţean sunt principalele priorităţi ale administraţiei judeţene. Lucrările la cei 37 de kilometri ai drumului Ciucea – Vârşolţ, în valoare de 25 de milioane de euro,  vor fi finanţate din fonduri europene, iar alţi 25 de milioane de de euro vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea drumului Românaşi – Jibou – Benesat (32 de kilometri).
Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean, mai promite că în 2011 vor apărea schimbări şi în organigrama  Spitalului Judeţean pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale.

Cifră: 120 de kilometri de drum judeţean ar trebui asfaltaţi în 2011.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite