Ce le-a declarat turistul canadian rănit în Sălaj poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii străini făceau turul Europei pe biciclete
Turiştii străini făceau turul Europei pe biciclete

Din declaraţiile date de turistul rănit în localitatea sălăjeană Surduc rezultă că în momentul în care a fost atacat cu pietre aceste încerca să o protejeze pe soţia sa, căreia agresorii încercau să-i ia geanta fixată pe portbagaj.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, din declaraţii a rezultat că cetăţeanul canadian şi soţia acestuia au fost printre primii turişti care au trecut prin localitatea Surduc, în jurul orei 12.00, iar în momentul producerii incidentului în acel loc s-au aflat doar ei, nu tot grupul de 19 persoane, care era dispersat pe aproximativ 20 de kilometri.

"Soţii Knott au declarat că, în timp ce se îndreptau spre ieşirea din localitate, la un moment dat, au văzut mai mulţi copii care au întins o sfoară peste drum, pentru a le bloca trecerea. Cei doi s-au oprit şi, în acel moment, trei dintre copii s-au dus spre bicicleta femeii, unul a tras de geanta care era fixată pe portbagaj, însă nu au reuşit să o ia. Soţul acesteia a coborât de pe bicicletă, pentru a o ajuta, moment în care copiii s-au îndepărtat şi turista a plecat mai departe. Spre cetăţeanul canadian au fost aruncate atunci mai multe obiecte contondente, o piatră l-a lovit în casca de protecţie, iar o cărămidă în braţul stâng, turistul aruncând, la rândul său, cu pietre, după care copiii s-au îndepărtat şi acesta a plecat. După aproximativ 2 km, s-au întâlnit cu alţi membri ai grupului şi l-au anunţat despre incident telefonic pe ghidul grupului, în jurul orei 13.15, cerându-i să sune la 112 şi să solicite sprijinul poliţiei, pentru ca ceilalţi turişti să poată trece în siguranţă prin localitatea Surduc. Cetăţeanul canadian a precizat că nu i-a cerut ghidului să solicite, prin apelul la 112, o ambulanţă, pentru că nu a simţit dureri la mâna stângă decât după ce a mai parcurs câţiva kilometri", redă purtătorul de cuvânt al IPJ Tincuţa Dumuţa firul evenimentelor, aşa cum rezultă el din declaraţiile turiştilor.

Repezentantul IPJ mai precizează că poliţistul care s-a deplasat la faţa locului l-a întâlnit doar pe cetăţeanul italian P. Rick, care a relatat că doi turişti au fost atacaţi cu pietre de mai mulţi copii, însă aceştia şi-au continuat drumul şi a declarat că nu doreşte să formuleze nicio plângere, solicitând doar sprijin pentru a putea trece în siguranţă prin locul unde s-a produs incidentul.

La finalul audierilor, cetăţeanul canadian a declarat că nu doreşte să depună plângere pentru vătămarea corporală suferită. În lipsa plângerii prealabile, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite