Ce condiţie pune Armata pentru a-şi muta poligonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poligonul din Zalău se întinde pe aproximativ 30 de hectare
Poligonul din Zalău se întinde pe aproximativ 30 de hectare

Primarul Radu Căpîlnaşiu s-a întâlnit miercuri, la Bucureşti, cu ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, care şi-a dat acordul pentru mutarea poligonului militar la Crasna. Cu o condiţie.

S-a făcut încă un pas către mutarea poligonului de la marginea Zalăului pe un teren pus la dispoziţie în comuna Crasna. Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, şi Mirel Taloş, deputat al Colegiului Zalău, s-au întâlnit miercuri, 12 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu ministrul Corneliu Dobriţoiu şi o echipă a ministerului pentru a definitiva discuţiile referitoare la desfiinţarea poligonului din Aghireş.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Zalău, reprezentanţii municipalităţii au pledat pentru un „acord rapid şi definitiv privind mutarea poligonului Aghireş, astfel încât cele două proiecte extrem de importante pentru municipiu – realizarea etapei a II-a a şoselei ocolitoare şi barajul de retenţie împotriva viiturilor, proiectat de Apele Române – să poată fi realizate în cât mai scurt timp”.

Ministrul Dobriţoiu  şi-a dat acordul pentru mutarea poligonului, însă a pus  condiţia extinderii poligonului din Crasna cu încă 10 hectare. „Comunicarea cu reprezentanţii armatei a decurs în condiţii optime, în ultima perioadă, astfel că avem convingerea că poligonul de la Aghireş va fi mutat în Crasna”, declară Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău. La rândul său, deputatul PNL Mirel Taloş, care l-a însoţit pe primar la întrevedere, a anunţat că va face demersurile necesare pe lângă Guvern ca terenul necesar extinderii poligonului din Crasna să fie expropriat în cel mai scurt timp.

Reamintim că, pe fondul tergiversării de către reprezentanţii MapN a demersurilor de mutare a poligonului de la marginea Zalăului, proiectul de realizare a unei şosele de centură pentru municipiu a fost oprit la jumătate, din cauza faptului că cel de-al doilea tronson al arterei traversa suprafaţa poligonului. Primul tronson al şoselei, în lungime de aproximativ 10 kilometri, a fost dat în folosinţă în octombrie 2010, Primăria Zalău folosind la construcţia ei în principali bani europeni.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite