Cele mai mari salarii din Primăria Zalău. Vezi cine câştigă cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Radu Căpîlnaşiu are de achitat o datorie de 158.000 de euro până la sfârşitul acestui an.Din declaraţiile de avere, postate pe site-ul Primăriei Zalău, reiese că Radu Nistorescu, administratorul public al municipiului, are cel mai mare salariu din instituţie.

În declaraţia de avere a primarului Căpîlnaşiu sunt trecute trei case – în Zalău, Hida şi o casă de vacanţă în comuna Cizer – şi un garaj în municipiu. Tot la capitolul „Bunuri Imobile” primarul a declarat aproape 4 hectare de teren, din care 2,2 hectare în intravilanul Zalăului, iar restul în mai multe sate din Sălaj şi Satu Mare.

Datorii de sute de mii de euro

Achiziţia de teren l-a înglodat în datorii pe Căpîlnaşiu, care trebuie să plătească 158.000 de euro, până la finele acestui an, pentru două hectare de teren cumpărate în „buza“ şoselei ocolitoare a Zalăului, în zona Valea Miţii. „Tranzacţia s-a făcut în 2007, când am cumpărat terenul de la o persoană fizică. Până acum nu am reuşit să achit contravaloarea terenului, aşa că s-ar putea să renunţ la el“, explică Radu Căpîlnaşiu.

Edilul şef al Zalăului conduce un Volkswagen Caravelle, din 2001, dar mai are şi un ATV şi o rulotă veche de două decenii. Conform declaraţiei de avere, în 2009 Căpîlnaşiu a câştigat din indemnizaţia de primar aproape 40.000 de lei.

Daniela Coţa n-a avut mult de scris

Declaraţia de avere a viceprimarului Daniela Coţa este cel mai uşor de lecturat pentru că singura femeie din executivul primăriei care susţine că nu deţine nici casă, nici maşină şi nici terenuri. „De când am intrat în afaceri, mi-am vândut apartamentul şi locuiesc în chirie, iar de maşină nu am considerat că aş avea nevoie“, spune viceprimarul.

Coţa este în schimb o pasionată colecţionară de bijuterii din aur şi a strâns până acum piese în valoare de aproximativ 150.000 de lei, pe care le ţine într-o casetă la o bancă din Zalău. Din salariul anual de 33.444 de lei, Daniela Coţa trebuie să achite ratele pentru un credit de 20.436 de lei, contractat în 2006 şi scadent în 2012.

Sojka – bani albi pentru zile negre

Sojka Attila a primit în 2009, în calitate de viceprimar, 33.529 de lei. Familia Sojka deţine o casă, un apartament şi un garaj în Zalău, precum şi 856 de metri pătraţi de teren, tot în municipiu. Viceprimarul se poate lăuda că nu are nici o datorie, ba mai mult, a economisit, împreună cu soţia, 14.573 de euro şi 23.000 de lei.

Nistorescu - cel mai bine plătit om din Primărie
Radu Nistorescu, administratorul public al municipiului, conduce în topul celor mai mari salarii din Primăria Zalău. Conform declaraţiei sale de avere, în 2009, Nistorescu a încasat 66.000 de lei, adică cu puţin peste 5.500 de lei pe lună. Un salariu de aproape 5.000 de lei lunar a primit anul trecut Mariana Cuibuş, directorul economic, urmată la o diferenţă de câţiva lei de Stelian Potroviţă, secretarul instituţiei. Alţi patru şefi de direcţii sau servicii au câştigat salarii de aproximativ 4.000 de lei lunar.

Potrivit lui Căpîlnaşiu, primarul ar ocupa locul 14 în topul veniturilor, deoarece el nu se bucură de sporuri şi premii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite