Ce-au făcut la Bac aleşii sălăjenilor. Ce note au luat prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o medie peste 9 la Bacalaureat  se laudă Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean, care a absolvit, în 1973, Liceul Sportiv din Oradea.Şefii principalelor instituţii din judeţ susţin că au fost elevi model şi că nici prin gând nu le-a trecut să încerce să copieze la Bacalaureat.

Bacalaureatul 2011 fiind în plină desfăşurare, ne-am gândit să-i provocăm pe reprezentanţii principalelor instituţii din judeţ să-şi amintească de vremea când au trecut ei prin emoţiile examenelor de la final de liceu.

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu nu-şi aminteşte cu siguranţă ce medie a obţinut, dar recunoaşte că la limba română a avut probleme destul de serioase. De altfel, după liceu,actualul edil al Zalăului s-a îndreptat înspre o facultate tehnică. „Bac-ul l-am dat în 1980. Eram proaspăt absolvent al Liceului de Electromecanică, actualul Colegiu Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, din Zalău. Nu-mi mai amintesc exact ce medie am obţinut, dar ştiu că la română n-am luat mai mult de 7. De altfel, m-am concentrat mai mult pe pregătirea pentru admiterea la Politehnică”, spune Căpâlnaşiu

Prefectul de 10

Şi Alexandru Vegh, prefectul Sălajului, a avut probleme la Bacalaureat tot cu limba română, unde a fost notat cu 6, dar, în schimb, a luat note mari la celelalte materii. Vegh a absolvit Liceul „Mate – Fizică”, actualul Colegiu Naţional Silvania, şi spune că la matematică a reuşit să obţină nota maximă. După liceu, şi Alexandru Vegh a urmat tot cursurile universităţii tehnice.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, n-a dat Bac-ul în Sălaj, ci în Oradea unde a absolvit un liceu cu profil sportiv. Dacă până în clasa a X –a  s-a preocupat mai mult de sport, în ultimii doi s-a pus cu „burta pe carte”, astfel că a luat Bac-ul cu medie peste 9. „Am luat note bune la toate materiile, pentru că în ultimii doi ani de liceu am lăsat-o mai moale cu sportul şi am dedicat mai mult timp studiului. Pentru mine, bacalaureatul şi perioada liceului, au rămas bine întipărite în amintire, pentru că mă văd, în fiecare an cu foştii colegi şi cu profesorii care mai trăiesc”, explică Marc.

Se temeau să copieze

Actualii şefi de instituţii, şi preşedinţi de partide în cazul lui Marc şi Căpîlnaşiu, susţin că în liceu erau foarte fair play şi nu au încercat să copieze. Nici Alexandru Vegh nu s-a dus cu „copiuţe” la Bacalaureat, dar recunoaşte că în timpul liceului a mai călcat pe alături. „Nimeni nu încerca să copieze pe atunci, regulile erau mult mai stricte. Dar erau unii profesori care ne mai lăsau, din când în când, să ne mai „inspirăm” în timpul testărilor”, îşi aminteşte Vegh.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite