Cât se câştigă anul acesta din alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor reuşi să prindă un loc în birourile electorale constituite pentru alegerile locale din luna iunie vor primi bani frumoşi pentru efortul lor. Cel mai mult câştigă preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie, care primesc câte 85 de lei pe zi de la învestire.

Potrivit informaţiilor primite de la prefectul Alexandru Vegh, membrii birourilor electorale vor primi câte 85 de lei pentru fiecare zi muncită la organizarea şi desfăşurarea scrutinului, sumă la care se vor adăuga în ziua alegerilor încă 10 lei, bani destinaţi cheltuielilor de protocol - băuturi răcoritoare, cafea şi gustări. Statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de activitatea acestor birouri primesc o indemnizaţie de 65 lei pe zi de activitate.

Potrivit hotărârii de guvern care reglementează plata acestor sume (HG nr.142/2012), preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de cinci zile. Ceilalţi membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de trei zile. Prin urmare, un preşedinte de secţie va primi pentru efortul său 425 de lei, în timp ce "pălmaşii", adică ceilalţi membri, doar 255 de lei. În cazul tututor se adaugă şi cei 10 lei de protocol.

Sumele rezultate nu sunt sume nete, ele urmând să fie impozitate.

După cum ne-a declarat prefectul Alexandru Vegh, suma alocată Sălajului pentru organizarea alegerilor din iunie se ridică la 400.000 de lei. Din acest bani ar urma să fie plătiţi cei implicaţi în alegeri şi vor fi suportate şi costurile de tipărire a buletinelor de vot. În 2008, suma alocată pentru alegerilor locale din Sălaj a fost de 350.000 de lei, în condiţiile în care atunci am avut două tururi de scrutin.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite