Casele sunt prea scumpe pentru zălăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari se plâng că anul acesta casele nu sunt la mare căutare în Zalău .Chiar dacă preţul caselor se poate negocia, cele mai căutate locuinţe pe piaţa imobiliară din Sălaj rămân tot apartamentele cu două, respectiv trei camere cu o suprafaţă cuprinsă între 55-70 metri pătraţi.

Reprezentaţii agenţiilor imobiliare din Zalău spun că, în acest an, cele mai bune vânzări au fost la apartamentele cu două sau trei camere, în blocuri noi, casele ocupând ultima poziţie în clasamentul vânzărilor de imobile. Motivul pentru care sălăjenii preferă apartamentele, în detrimentul caselor, este preţul, care, în unele cazuri, poate fi şi de zece ori mai mare.

300.000 de euro cea mai scumpă din Zalău

 „Casa cu cel mai mare preţ – 300.000 de euro, pe care o avem la vânzare acum, este situată în municipiul Zalău. Nu are îmbunătăţiri şi nici nu este ceva deosebit, însă terenul face mult. Nu vă pot spune câte arii de teren sunt în zona respectivă, pe care este construită casa aflată la vânzare, prin intermediul agenţiei noastre. Însă terenurile sunt mai scumpe decât construcţia în sine”, spune Mălina Pop, administratorul agenţiei imobiliare „Angela Mob” din Zalău. Potrivit acesteia, în prezent, agenţia are la vânzare mai multe case cu preţuri cuprinse între 40.000, 50.000 şi 60.000 de euro în diferite zone ale oraşului şi chiar în mediul rural. „Zona şi terenul aferent fac preţul. Anul acesta vânzarea la case nu a fost una foarte bună, însă ceea ce s-a cumpărat au fost apartamentele cu două sau trei camere cu preţul cuprins între 23.000 şi 43.000 de euro”, spune admnistratorul agenţiei. Potrivit acesteia cele mai ieftine apartamente sunt situate la etajele superioare ale blocurilor de locuinţe din Zalău, la mansardă. Preţul acestora este cuprins între 30.000 şi 35.000 de euro, în funcţie de îmbunătăţiri.

Cu banul jos - reduceri consistente

Vasile Petrean, administratorul Agenţiei Imobiliare „S.C Caserom” din Zalău, spune că nici la agenţia pe care o are în administrare, vânzările la case în acest an nu au fost propice, cele mai căutate şi cumpărate fiind apartamentele. „Ceea ce s-a vândut bine în acest an au fost apartamentele cu două trei camere, cu o suprafaţă cuprinsă între aproximativ 65 şi 70 de metri pătraţi. Casele… au mers slab”, spune Vasile. Potrivit acestuia, în prezent, prin agenţie sunt scoase la vânzare mai multe case în Zalău. „Avem la vânzare o casă în zona Kossut, la preţul de 140.000 de euro, negociabil. Are cinci camere, trei băi, toate utilităţile. Mai avem ceva în zona Dumbrava la 80.000 de euro. Sunt multe case de vânzare. Cu banul jos, preţul este unul negociabil şi altfel putem discuta”, spune administratorul agenţiei.
Cei care ajung să vândă case fie sunt proprietari ai mai multor imobile, fie sunt constrânşi să vândă din cauza costurilor de întreţinere, fie îşi doresc ca din suma obţinută din vânzare să-şi cumpere altceva mai ieftin şi să-şi ajute copiii.
Familia Şimonfi din Zalău vinde o casă situată pe strada 22 Decembrie. Preţul este de 70.000 de euro. „Locuinţa este de 93 de metri pătraţi, două camere, baie, bucătărie. În plus mai avem 240 de ari de teren, curtea. O vindem pentru că suntem bătrâni, în vârstă de 74 de ani, şi vrem să ne mutăm în Ungaria la copiii noştri. Pe lângă casa asta, pe care am pus-o în vânzare, mai avem şi un teren de vânzare”, povesteşte Elisabeta Simofi, proprietara casei. 
Preţuri apartamente

Bloc nou: 
o cameră - 23.000 de euro,
două  camere  30.000 de euro,
trei camere -35.000 de euro,
patru camere – 40.000 de euro
......................................

 Bloc  vechi: 
 o cameră  20.000 – 23.000 de euro ( bloc izolat)
două camere  30.000 -32.000 de lei, 
trei camere  32.000-35.000 de lei,
patru camere 35.000 -40.000 de euro.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite