Casă nouă pentru bolnavii neuropsihici din Jibou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou corp de clădire al Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Jibou se va inaugura mâine, de la ora 12.00. Cristina Ciobanu, directorul centrului, ne-a declarat că imobilul dispune de 66 de locuri de cazare, spaţii de recuperare, kinetoterapie, ergoterapie, consiliere socială şi psihologică etc..

Directorul a precizat că bolnavii vor fi mutaţi din Castelul Beldi abia la sfârşitul lunii octombrie, când va fi gata racordarae la utilităţi.  Investiţia a fost finanţată de Consiliul Judeţean Sălaj.

Centrul pentru neuropsihici din Jibou are în prezent 112 beneficiari. O parte dintre ei au fost mutaţi în 2007, într-un imobil cu 46 de locuri de cazare, construit din fonduri Phare, pe strada Stejarilor, în apropierea vechiului sediu.


Castelul Beldi, în care funcţiona centrul de aproape 40 de ani, a fost retrocedat descendentului familiei Beldi, Vasile Beldi, în data de 1 ianuarie 2009. Deoarece chiria era foarte mare, Consiliul Judeţean a cumpărat clădirea monument.

Potrivit directorului Centrului, în imobilul vechi de peste 100 de ani vor rămâne doar două ateliere  de terapie ocupaţională amenajate din fonduri guvernamentale. Consiliul Judeţean caută soluţii de finanţare pentru reabilitarea clădirii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite