Casa de Pensii Sălaj se judecă pentru arhive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale desfiinţate au dat în judecată Casa de Pensii Sălaj pentru a intra în posesia unor adeverinţe care să le ateste vechimea în muncă. Primul verdict a fost în defavoarea instituţiei.

Foşti angajaţi ai firmei de confecţii SC ARTIN SA Zalău au dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj pentru că nu au cine să le elibereze adeverinţele necesare pentru stabilirea dreptului la pensie. SC ARTIN SA Zalău s-a desfiinţat în anul 2002, din cauza datoriilor acumulate. Cu trei ani în urmă, societatea avea peste 300 de angajaţi.


Florian But, director adjunct al CJS Sălaj, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că foşti angajaţi ai ARTIN au câştigat un proces pe legislaţia anterioară. Legislaţia actuală prevede că atribuţia de  a elibera astfel de adeverinţe aparţine Arhivelor Judeţene, care, la rândul lor, se scuză prin lipsă de personal şi de spaţiu.


Incompatibilitate

„Casele de Pensii aveau această atribuţie înainte de apariţia Ordonanţei 39 din 2006. În plus, la noi apare o incompabilitate în atribuţii. Nu putem elibera documente şi să le şi valorificăm.


Există o hotărâre judecătorească care s-a dat în favoarea foştilor angajaţi, pe baza legislaţiei vechi. Noi am contestat decizia şi urmează să se dea un verdict de către Curtea de Apel. Noi nu avem spaţiu şi nici personal calificat pentru arhive”, a subliniat But.   


În cazul în care justiţia dă câştig de cauză reclamanţilor, CJP Sălaj va fi obligată să elibereze documentele cu pricina. „Beneficiarii nu au nici o vină. Problema e că noi nu putem valorifica un document pe care l-am eliberat tot noi”, a adăugat directorul adjunct.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite