"Casa Verde": Titularii dosarelor aprobate pot merge la APM să semneze contractele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 80 de sălăjeni cărora Administraţia Fondului de Mediu le-a aprobat deja dosarele de finanţare pentru programul "Casa Verde" trebuie să se prezinte la APM pentru a semna contractul de finanţare.

Potrivit anunţului postat pe site-ul administraţiei, prima zi în care se pot prezenta la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj este cea de 2 aprilie. Din acel moment, ei au la dispoziţie 60 de zile pentru a semna documentul, în caz contrar finanţarea fiind considerată pierdută.

După cum preciza, într-o conferinţă de presă, directorul APM Sălaj, Aurica Grec, anul trecut şi-au depus dosare (într-o singură lună, pentru că doar atât au ajuns banii) 449 de sălăjeni - 340 pentru instalarea de panouri solare, 108 pentru centrale termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice şi doar unul pentru instalarea de pompe de căldură.

Până acum au fost evaluate doar 159 de dosare, dintre care 80 au fost admise iar 79 au fost respinse. 42 dintre cei ale căror dosare au fost respinse au făcut contestaţie, rezultatele după soluţionarea contestaţiilor nefiind încă afişate. Potrivit directorului APM, principalul motiv al respingerii dosarelor a fost neatenţia în întocmirea lor, ceea ce a dus la apariţia unor probleme minore, cum ar fi ieşirea din termen a unor extrase de carte funciară.

Potrivit datelor APM, Sălajului i-a fost alocată anul trecut pentru programul "Casa Verde" suma de 1.143.929 de lei, ceea ce ar ajunge doar pentru 190 de dosare (primele în ordinea depunerii, dacă, bineînţeles, sunt aprobate). Restul de 259 ar urma să intre pe o listă de aşteptare în perspectiva unei redistibuiri de fonduri de la judeţe care nu şi-au utilizat toţi banii alocaţi programului.
 
În 2010 din Sălaj s-au depus 380 de dosare, din care 350 au fost acceptate la finanţare. La final au ajuns doar 331, din cauză că 19 persoane nu s-au prezentat în termenul de 60 de zile pntru semnarea contractului de finanţare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite