Cartierul Dumbrava Nord, sub asediul fumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit ieri pentru stingerea a 13 incendii de vegetaţie
Pompierii au intervenit ieri pentru stingerea a 13 incendii de vegetaţie

S-a întâmplat joi, 22 martie, din cauza unui incendiu de vegetaţie scăpat de sub control de cel care l-a provocat şi extins la un depozit de cauciucuri uzate din apropiere. Fumul gros şi înecăcios provenit de la arderea cauciucurilor a învăluit în scurt timp zona.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Lucian Jacodi, focul a izbucnit pe un teren cu vegetaţie uscată de pe strada Lupului, din Zalău, în apropierea zonei industriale a oraşului. Focul s-a extins de la vegetaţia uscată la cele 50 anvelope uzate depozitate în curtea unei societăţi comerciale provocând un fum gros care a învăluit zona. Persoana care a declanşat incendiu a fost identificată şi sancţionată contravenţional cu 2500 de lei.

Tot ieri au mai fost amendate încă două persoane, numărul sancţiunilor aplicate de pompieri piromanilor de ocazie ajungând acum la 19.
 De la începutul "sezonului" arderii vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole au fost înregistrate 112 de incendii la care pompierii sălăjeni au intervenit. Numai ieri au fost înregistrate 13 incendii localităţile Bic, Măierişte, Poiana Măgurii, Romita, Fildu de jos , Babiu, Tăudu, Gâlgăul Almaşului, Creaca, Solona, Sâg, Iaz şi Cuceu.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite