Căpuşele şi ţânţarii au băgat în spital şapte persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii şi patru adulţi au ajuns în acest weekend la spital, unii dintre ei fiind chiar internaţi, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, ţânţari sau albine. O tânără de 21 de ani din Zalău a ajuns chiar pe mâna chirurgului din cauza unui abces apărut pe fondul unei muşcături de insectă.

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş, printre pacienţii ajunşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor se numără şi trei copii cu vârste de până la patru ani, toţi trei din Zalău. Doi dintre ei au fost înţepaţi de căpuşă, iar capul insectei a rămas în piele după ce părinţii au încercat să îndepărteze "intrusul", astfel că a fost nevoie de intervenţia medicilor pentru a scoate corpul străin. Cel de-al treilea copil, o fetiţă de doi ani, a făcut alergodermie după ce a fost întepată de un tânţar.

Nici adulţii nu au scăpat de complicaţiile muşcăturilor de insecte. O tânără de 21 de ani din Zalău a fost operate şi se află şi acum internată pe secţia de Chirurgie din cauza unui abces de perete abdominal apărut pe locul unei înţepături de insectă. O altă femeie, de 64 de ani, tot din Zalău, a fost adusă la Urgenţe pentru că a făcut alergie la o înţepătură de viespe, un bărbat de 52 din Zalău şi o femeie de 58 de ani din Crasna au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru că au fost înţepaţi de căpuşe.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite