Căpuşele fac în continuare ravagii. Copil de patru luni, adus de părinţi la Urgenţe cu înţepătură de căpuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isteria înţepăturilor de căpuşe este departe de a se încheia. Din contră, numărul celor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean cu astfel de probleme creşte de la o săptămână la alta.

Dacă weekend-ul precedent 30 de persoane au venit la Urgenţe pentru a li se extrage din piele temuta insectă, la sfârşitul de săptămână recent încheiat număru celor ajunşi la spital cu astfel de probleme a ajuns la 39. A crescut numărul cazurilor, dar a scăzut vârsta minimă a pacienţilor, pentru că, potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cu o căpuşă în piele s-a ales în acest weekend chiar şi un bebeluş de numai patru luni. De altfel, din cei 39 de pacienţi înţepaţi de căpuşe, zece sunt minori. Niciunul nu a necesitat internarea în spital, fiind lăsaţi să plece acasă imediat după ce corpul insectei a fost îndepărtat din piele.

Creşterea numărului de cazuri poate fi pusă, cel mai probabil, pe seama apariţiei ciupercilor, ceea ce a făcut ca multe familii să se ducă în acest weekend la cules de ciuperci în pădure. Zonele forestiere sunt mediul preferat al căpuşelor, care sunt răspândite acolo în special de căprioare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite