Cântec şi dans codrenesc, în festival la Cehu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de folclor au ocazia să vadă un spectacol amplu care se va desfăşura duminică, 26 iunie, la Cehu Silvaniei, începând cu ora 12.00

Festivalul cântecului şi dansului codrenesc se află în acest an la ediţia a XIII-a şi o mare parte dintre formaţiile folclorice sălăjene îşi vor da concursul pe scena Casei de Cultură Orăşeneşti din Cehu Silvaniei, pentru iubitorii acestui gen de distracţie.

La această ediţie a festivalului participă formaţiile „Codruleţul”, a Clubului Copiilor Cehu Silvaniei, „Mugurelul motişan”, din Motiş, formaţiile de cântec şi dans ale Clubului Copiilor Jibou şi Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, Ansamblul folcloric „Columna” Zalău, Ansamblul folcloric „Columna Chioarului”, grupul bărbătesc „Codruleţul” Cehu Silvaniei; formaţia de dansuri din Bicaz, formaţia de dansuri din Oarţa de Jos; grupul vocal folcloric din Aluniş, ansamblul folcloric din Şomcuta Mare şi ansamblul folcloric din Finteuşu Mare. Va evolua pe scenă şi invitatul special al ediţiei, Ansamblul folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, avându-l ca solist pe Nicolae Mureşan.

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria oraşului Cehu Silvaniei şi Casa de Cultură Orăşenească din Cehu Silvaniei.

 Festivalul are o viaţă lungă, acesta fiind cel de-al treisprezecelea an în care are loc. El reuneşte formaţii folclorice de cântec şi dans din zona Codrului, dar şi invitaţi din alte zone.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite