Candidatul PDL pe Colegiul senatorial 1, reclamat de USL la BEJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După PP-DD, care l-a reclamat la BEJ pe Lucian Bode, acuzat că ar fi furat startul în campania electorală pentru alegerile parlamentare, a venit rândul USL-ul să reclame o faptă similară.

De această dată, acuzat că ar fi furat startul campaniei electorale este candidatul PDL în Colegiul senatorial nr.1 Şimleu – Cehu, Dumitru Blaga. Potrivit preşedintelui PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, acesta şi-ar fi pus materiale de promovare în diverse spaţii publice din colegiu. „Eu chiar îl înţeleg pe domnul Blaga, pentru că, venind din afară şi nefiind foarte cunoscut, dorinţa lui a fost de creştere a notorietăţii. Dar până la urmă aici nu este vorba despre un nume sau altul. Este clar ca asta este tactica PDL, de a fura startul în campania electorală”, a declarat liderul liberal într-o conferinţă de presă organizată ieri.


Căpîlnaşiu s-a referit şi la „cazul lui Bode”, care postat în Colegiul Şimleu panouri pe care apare poza sa şi date despre proiectul de reabilitare a DN 1H şi mesajul „Drumul Naţional 1 H Hereclean  - Şimleu Silvaniei – Aleşd se reabilitează cu sprijinul deputatului Bode Lucian”. „A pus materiale care sugerează că toate drumurile duc la... Valcău (comuna natală a deputatului – n.r.) şi că toate se reabilitează la instistenţa sa. Fără să contest meritul său în acest proiect, trebuie precizat că el face parte din programul naţional de reabilitări a Companiei Naţionale de Drumuri”, a declarat preşedintele PNL. El a apreciat că „tipul acesta de campanie nu face decât să arate decât o disperare pe care o are domnul Bode simţind că îi fuge... drumul de sub picioare”, a mai spus Căpîlnaşiu.


De cealaltă parte, Lucian Bode spune că nici el şi nici Dumitru Blaga nu a încălcat legislaţia electorală. „A fost o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la activitatea mea, pe de-o parte, şi la intenţia domnului Blaga de a candida pentru un mandat de senator Colegiul Şimleu – Cehu, pe de altă parte. Am pus afişe care nu conţin însemne electorale, care nu conţin mesaje de îndemn la vot”, a explicat Bode. La rândul său, Dumitru Blaga a explicat că pus acele afişe pentru a putea să-i anunţe pe oameni să vină să se întâlnească cu el, în condiţiile în care el nu avea cum să-şi prezinte raportul de activitate, aşa cum au făcut mai mulţi parlamentari în exerciţiu. „Eu nu sunt om politic, sunt om de afaceri. Am considerat că este normal să amplasez aceste afişe în comunele din colegiu, pentru a stabili întâlniri cu cetăţenii”, explică Blaga.


Sesizarea celor de la USL va fi analizată de membrii BEJ în cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite